Ruim meter lange slang in verhuisbus

Wouter
De nieuwe newssubmitter! had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een man had gisteren in Monnickendam de schrik van zijn leven toen hij in een gehuurd verhuisbusje een 1.20 meter lange slang ontdekte. Hij zag het beest in zijn achteruitkijkspiegel naar voren kronkelen. Toen de slang de passagiersstoel bereikte, zette de bestuurder het voertuig stil en stapte uit.

Personeel van een dierenambulance heeft het dier uit de bus gehaald. Het heeft de slang overgebracht naar de reptielenafdeling van een dierenspeciaalzaak in Purmerend.

Volgens een woordvoerder van de dierenambulance gaat het in elk geval niet om de lanspuntslang die vorige zomer voor veel opschudding zorgde. Dat beestje zou volgens zijn tijdelijke oppasser zijn ontsnapt in Enkhuizen.

De politie heeft geen idee waar de Monnickendamse slang vandaan komt. Het verhuisbusje was de afgelopen dagen door meerdere mensen gebruikt. De politie ondervraagt in het weekeinde de vorige huurders. Op die manier hoopt zij de herkomst van het dier te achterhalen.