Jeroen Pauw naar BNN

Ted
RTL4-presentator Jeroen Pauw werkt vanaf 1 september voor BNN. Laatstgenoemde omroep heeft de transfer maandag bekendgemaakt. Pauw en BNN waren al enige tijd in onderhandeling over de overstap.

Pauw vormde samen met Loretta Schrijver elf jaar het gezicht van RTL Nieuws. Schrijver stopt daar eveneens per 1 september. Wat zij gaat doen, en of ze in dienst blijft van de Holland Media Groep, is niet bekend.

Jeroen Pauw gaat bij BNN op Nederland 3 de wekelijkse talkshow De Hemelpoort presenteren. Op Nederland 2 zal hij te zien zijn met documentaires en in de zomer van volgend jaar in een late-nightshow. Verder gaat Pauw meewerken aan radioprogramma's.
Directeur TV Laurens Drillich van BNN over zijn nieuwe medewerker: "Jeroen is slim, scherp, ad rem, niet bang en bovendien een erg prettig mens."

Volgens de directeur heeft zijn omroep met het aantrekken van Pauw de kans om naast satirische en muziekprogramma's ook informatieve programma's te brengen. "Het is niet de bedoeling dat Jeroen zich gaat aanpassen aan BNN. BNN wil juist dat hij journalistieke programma's gaat maken volgens zijn eigen normen." De andere presentatoren mogen wat betreft Drillich "gewoon lawaai blijven maken".

BNN en Pauw hebben een overeenkomst voor vijf jaar gesloten.