Verkeerslichten permanent op rood

Danny (FOS4)
Chillout had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De provincie Zuid-Holland wil verkeerslichten op provinciale wegen standaard op rood zetten. De maatregel moet de veiligheid op kruisingen op 80-kilometerwegen verhogen. Ook moet het leiden tot een snellere verkeersafwikkeling op de kruispunten.

Bij een proef op vier Zuid-Hollandse wegen bleek dat de snelheid op de kruispunten met 'standaardrood-lichten' daalde tot ongeveer vijftig km per uur. De provincie vindt die resultaten zo succesvol dat het volgens provinciewoordvoerder Jeroen Disco vrijwel zeker is dat ook andere wegen worden aangepakt.

Volgens meneer Disco zouden automobilisten afremmen als zij een kruispunt naderen waar het verkeerslicht continu op rood staat. Voordat de bestuurder bij de stopstreep is, springt het licht echter op groen. Hij hoeft dus niet helemaal te stoppen maar zal ook niet met een hoge snelheid de kruising oversteken.

Volgens Disco blijkt verder uit de proef dat 'standaardrood', gecombineerd met maatregelen als drempels en camera's, leidt tot een betere doorstroming van het verkeer.

Vraag me af of, nu iedereen weet dat het licht op groen springt als je er vlakbij bent, hoeveel mensen nog af gaan remmen voor die dingen...