Aanslag van F 70,000 voor Davids reclame

Danny (FOS4)
De Rotterdamse belastingdienst heeft een aantal fikse aanslagen in petto voor vier multinationals, waaronder Nationale-Nederlanden, die momenteel gigantische EK-reclames op hun hoogbouwgevels hebben aangebracht.

Inspecteurs van de gemeentelijke belastingdienst zijn momenteel drukdoende om de afmetingen van deze zogeheten buildingbillboards in kaart te brengen. De interesse gaat vooral uit naar de reusachtige afbeelding van Edgar Davids op het Nationale-Nederlanden-kantoor (op 2 gebouwen zijn zowel aan de voor als achterzijde afbeeldingen te zien van Edgar Davids. Op het hoogste gebouw schopt hij een bal 'door' het wat lagere gebouw. De voor en achterkant van het gebouw tonen voor en achteraanzicht van deze 'actie' van Davids) en van het Franse l'Oreal-fotomodel Laetitia Casta op de gevel van het Nedlloyd-gebouw.

"Eind van het kwartaal, ergens in juni, rolt bij de bewuste ondernemers een aanslag in de bus", bevestigt een woordvoerster van de Rotterdamse dienst gemeentelijke belastingen. Ze worden aangeslagen op grond van de precario- en reclamerechten. Concreet moet maandelijks 7,20 gulden per vierkante meter worden betaald.

De ruim 10.000 vierkante meter grote Edgar Davids gaat Nationale Nederlanden en Nike in elk geval ruim 70.000 gulden per maand kosten.

Volgens een woordvoerder van Nationale Nederlanden komt dit volledig uit de lucht vallen. De gemeente Rotterdam had laten doorschemeren dat Oranje-uitingen op het Nationale Nederlanden gebouw bijzonder gewaardeerd zouden worden.
"Met de afbeelding hebben wij de stad die straks wereldwijd in de belangstelling staat, extra willen opfleuren. Dat datzelfde Rotterdam ons nu gaat belonen met een belastingaanslag is op zijn zachtst gezegd flauw."

Maar de belastingdienst is niet te vermurwen. "Voor reclame-uitingen die vanaf de openbare weg te zien zijn, moet nu eenmaal worden betaald. Dat mag deze ondernemers dan misschien niet bekend zijn, hun reclamejongens weten dat heel goed", aldus de zegsvrouw.



Lullig...