Verboden te bieden op eigen werk

Danny (FOS4)
Ken Walton, de man die via een veiling op internet stiekem de prijs opdreef van een schilderij dat hijzelf had ingebracht, heeft van het online veilingbedrijf eBay een verbod van dertig dagen gekregen om mee te doen.
In de veilingwereld is het niet gepast om mee te bieden op een werk dat je zelf inbrengt. Het kunstwerk werd voor bijna drie ton gekocht door de Nederlandse kunstliefhebber Rob Keereweer. Hij kocht het 'wild abstracte' schilderij in de hoop dat het een meesterwerk zou zijn van de in 1993 overleden modernistische meester Richard Diebenkorn.
Ken Walton vond het stuk ooit op een rommelmarkt. Walton, die het schilderij onder de naam Golfpoorly had
aangeboden, nam een andere naam op internet aan en deed tijdens de veiling een bod van ongeveer 11.000 gulden op het werk. Walton wilde op die manier het biedproces beïnvloeden. De bieders hoopten dat het een schilderij zou zijn van Diebenkorn, een van de bekendste kunstenaars in California.

Walton zegt dat het een eerlijk bod was en dat hij de zaak niet wilde manipuleren. Hij wilde dat een onafhankelijke deskundige het schilderij op zijn waarde zou schatten.

Jaja, en dat moeten wij geloven