Ook bekritiseren koningshuis strafbaar

Danny (FOS4)
De twee mannen die deze week werden aangehouden omdat ze op een Haagse internetsite beledigende taal aan het adres van Koningin Beatrix hadden gezet, kunnen flinke straffen krijgen. Vijf jaar gevangenisstraf of 25.000 gulden boete kan maximaal worden opgelegd voor ‘misdrijven tegen de koninklijke waardigheid'.
Zelfs het schrijven van kritische stukken over het koningsschap kan al juridische stappen opleveren.

De laatste tijd schenkt de politie steeds meer aandacht aan voorvallen waarbij de koningin beledigd wordt, maar kijken ze ook scherp naar andere zaken waarbij Bea op de hak wordt genomen.

Zo werden daags voor een bezoek van de koningin van de gevel van een Zutphens café posters verwijderd, waarop Beatrix stond afgebeeld in strak leren pak met zweepje en rode laklaarzen.

Gisteren meldden wij al dat de makers van de site hun teksten van een site van Theo Van Gogh hadden gehaald. Op die site staan inderdaad columns waarin het koningshuis wordt gehekeld. Over Beatrix schrijft hij: ,,Mevrouw is erfelijk belast; Pappa nog bij de SA geweest, Mamma min of meer godsdienstwaanzinnig, Oma wilde het parlement afschaffen, Opa met stukjes en beetjes z'n kist in vanwege de syf en zusjes die kwelen met ogen als verliefde molenstenen, babbelen met bomen of zich laten onderscheiden door Flipper....”

Tja, je kunt je afvragen of de politie niets beters te doen heeft dan dit soort dingen onderzoeken...