Vermiste kabouters teruggevonden

Danny (FOS4)
woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wandelaars hebben in een bos bij het Noordoost-Franse Sarrebourg bijna driehonderd uit voortuinen 'bevrijde' tuinkabouters ontdekt. Er zaten ook vijf Sneeuwwitjes bij
Eerdere bevrijdigsacties werden steevast geclaimd door het Tuinkabouter Bevrijdingsfront, maar voor deze actie heeft nog niemand verantwoordelijkheid op zich genomen.

Het radicale front dat opkomt voor de rechten van de tuinkabouter heeft enkele jaren een sluimerend bestaan geleid. Eerder dit jaar sloeg het ook al eens toe, en dan nog bikkelhard ook: het ontzette in Parijs twintig kabouters door ze in het holst van de nacht uit hun benarde positie op een tentoonstelling te bevrijden.
De kabouters werden daar al een maand vastgehouden ten behoeve van chique Parijzenaars die steeds meer interesse lijken te tonen voor kitschcultuur.

De kabouterguerrillastrijders eisen dat de kabouters niet langer belachelijk worden gemaakt en dat ze in hun natuurlijke leefomgeving in vrijheid worden gesteld. Van haar kant zei de politie in Sarrebourg ook dat ze de
mannetjes heeft ingezameld om ze in ,,hun natuurlijke omgeving terug te brengen, maar dan bij hun eigenaren''.

Het Tuinkabouter Bevrijdingsfront zonk in 1997 weg in de vergetelheid toen een van de leiders door een Noord-Franse rechter een voorwaardelijke celstraf en een boete opgelegd kreeg. De rechter achtte de man medeplichtig aan het ontzetten van zeker 150 gnoompjes.

Sindsdien is er nog een enkel incident geweest waar het front mogelijk bij betrokken was. In het oosten van Frankrijk pleegde in september 1998 een tiental kabouters ritueel zelfmoord. Ze hadden zich onder een brug verhangen.

LOL