Teletubbies te koop

Wouter (WouterB)
The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Teletubbies zijn te koop. Het bedrijf dat de knuffels bedacht, Ragdoll Productions van Anne Wood, heeft al diverse aanbiedingen gehad om haar bedrijf te verkopen. De onderneming staat er echter op dat zij zeggenschap blijft behouden over de verdere ontwikkeling van de Tubbies.

Wood stichtte het bedrijf om speelgoed voor peuters te maken, waar op dat moment een groot gebrek aan was. Zij heeft goud verdiend aan de pluche poppen Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa en Poo. Ze zijn in 120 landen op de televisie te bewonderen. Vorig jaar werd ruim 80 miljoen gulden aan de poppen en afgeleide producten verdiend.

Ondanks een winst meer dan 35 miljoen gulden, ontbreekt het het bedrijf, volgens The Sunday Times, aan middelen om nieuwe programma's te ontwikkelen. Wood wil namelijk vier nieuwe kinderseries en een speelfilm maken. Zij hoopt die met de verkoop van haar bedrijf te kunnen financieren.

De oprichtster en haar familie bezitten een belang van meer dan 85 procent in Ragdoll Productions. Wood werd vorig jaar tot Brits zakenvrouw van het jaar uitgeroepen.