Interview met Seki

Danny (FOS4)
Borgia van de Seki Fanclub heeft een interview gehad met Seki, die - zoals wellicht bekend - buiten de Seki fanclubsite ook actief ons eigen FOK!forum leest. Exclusief voor FOK! op ons forum plaatste ze het volgende:

Zojuist ben ik door Seki gebeld. Het gaat naar omstandigheden heel behoorlijk met hem, en hij bedankt iedereen voor de overweldigende stortvloed Adhesiebetuigingen. Hij is verbijsterd en ontroerd door de stroom, die maar niet stopt. Het is hem niet mogelijk om al die honderden mensen persoonlijk te bedanken, dus dat doet hij bij deze:

"Jongens, allemaal reuze bedankt, ik kan jullie niet zeggen hoeveel dit mij doet."

Op mijn vraag of het een beetje draaglijk is na een paar dagen in zijn eigen omgeving in zijn eigen bed, antwoordt hij dat het wel gaat. Hij heeft al een aantal dingen verwerkt. Maar wat hij nog steeds niet kan verkroppen is die Gele kaart. Ja, en niet alleen die Gele kaart, maar ook ander onrecht en vreemde omstandigheden in de bus, waarover op een later tijdstip meer, want de advocaat mag niet in de wielen worden gereden.
Nee hoor, hij zit niet bij Moskovich. Zijn advocaat is een gewone pro deo advocaat voor de gewone man.

Ja joh, er is zoveel gebeurd in die bus wat niet kan. Hij praat heel relaxed, Seki op zijn best.
Ja nou, ik moest eens weten hoeveel goeie gesprekken hij heeft gevoerd, hoe hij vaak een steunpilaar was voor die mensen, hoe vaak hij heeft staan koken, met ze heeft gestoeid. Hij ziet de beelden terug die zwager Joop en zus Pascha voor hem hebben opgenomen. Er is niets van terug te zien.
Als hij 21 uur per dag een toffe peer was, en 3 uur niet in zijn hum, dan kon je er donder op zeggen, dat ze alleen maar beelden toonden uit die 3 uur. En zo hebben ze een heel vertekend beeld van hem gegeven. Ook dat is een onrecht dat hij maar moeilijk kan verkroppen, dat ze een soort karaktermoord op hem hebben gepleegd door die selectieve montage....

Lees het volledige verslag hier.