Seki uit BUS wegens verleden??

Joost ([Efink])
De Telegraaf meldt vandaag dat geruchten over zijn verleden Seki fataal zijn geworden. Afgelopen weekend zei de Rotterdammer nog dat hij opstapte omdat hij geen plezier meer aan het programma beleefde. In werkelijkheid blijkt Seki door de SBS6-directie ter verantwoording te zijn geroepen over een mogelijk strafrechtelijk verleden. Hij zou in verband met een geweldsdelict in aanraking met justitie zijn geweest. Opvallend was het al dat de redactie ineens een gele kaart aan Seki gaf, terwijl SBS6 normaal gesproken niet schroomt om de meest ranzige programma's op TV te brengen. Nu is gebleken dat er aanwijzingen bestonden dat Seki niet van onbesproken gedrag is, verklaart de gele kaart een hoop. Programma-directeur Bart in 't Hout vertelt dat toen men Seki afgelopen zaterdag vertelde dat men informatie over zijn verleden had gekregen, hij zelf besloot om op te stappen. "Het is mijn programma niet meer", zou Seki gezegd hebben. Seki wilde niet zeggen of de geruchten waar zijn en in 't Hout wilde niet ingaan op de inhoud van de geruchten


Op Fok!zine stonden deze geruchten al anderhalve maand geleden! Dit was wat er toen geschreven werd:

"Seki zou een vroegere vriendin mishandeld hebben, waarna een broer van het slachtoffer Seki tijdens een ruzie daarover met een pistool een klap op zijn hoofd zou hebben gegeven. Ook zou Seki in het verleden zijn benaderd voor bepaalde handeltjes. Tenslotte heeft Seki als uitsmijter in het verleden meerdere malen cafe bezoekers hardhandig het lokaal uitgewerkt."

Zolang er geen openheid wordt gegeven zullen de geruchten blijven bestaan. Seki was niet mijn persoonlijke favoriet, maar toch vind ik het bijzonder vreemd dat iemand op z'n VERLEDEN wordt gepakt! Dat is nou eenmaal gebeurt en niks meer aan te doen.

[Veel dank aan R@b die weer zo fijn gebruik maakte van de newssubmit]