Big Brother Update

Joost ([Efink])
Het vertrek van Maurice, gisteravond, is door bijna 2 miljoen mensen gezien. Dit zijn er net iets meer dan bij het vertrek van Sabine. De vroege donderdagavond-uitzending werd door 1.550.000 personen bekeken.

Karin schijnt zich na het vetrek van haar maatje Maurice niet meer zo fijn te voelen. De overige mannen verwennen haar daarom goed. Ruud masseerde haar en Bart zei nog eens tegen Willem en Ruud dat ze op moesten passen dat Karin er niet vrijwillig vandoor zou gaan.

De weekopdracht met de puzzel is geslaagd, de nieuwe weekopdracht is het nabouwen van het BB-huis in LEGO. Het moet een minimale grootte hebben en de verhoudingen moeten goed kloppen. Jammer dat Maurice weg is, het was echt iets voor hem geweest.

Voor alle duidelijkheid nog een uitleg over de volgende nominatie-ronde. Deze vind plaats op 20 december en is ook meteen de laatste nominatie-ronde. Iedereen moet nog gewoon 2 andere bewoners nomineren. Veronica schrijft het volgende: "Na de nominaties van 20 december zal op donderdag 23 december één van de genomineerden het huis verlaten. De drie personen die dan nog in het huis zitten, zullen daar tot 30 december blijven. Die avond zullen alledrie de bewoners het huis verlaten, en wordt bekend wie Nederland tot winnaar heeft uitgeroepen. Het is dus NIET zo dat de winnaar nog enige tijd alléén in het Big Brother-huis zal verblijven!"


Overigens is de belangstelling voor de SBS6 versie van Big Brother enorm. Ruim 1600 mensen hebben zich opgegeven. Slechts 10 of 11 mensen mogen meedoen. Om zeker te zijn dat alleen gemotiveerde mensen meedoen, moeten de deelnemers een borgsom van 6000 piek dokken. "Als zij vrijwillig uit de bus stappen of de spelregels overtreden, zijn zij hun borg kwijt. Deelnemers die worden weggestemd, krijgen hun geld terug," aldus een SBS6 woordvoerder. Ongeveer 400 van de 1600 mensen worden opgeroepen voor selectie-dagen. De uiteindelijke deelnemers worden pas in februari gekozen. De bus gaat 16 weken toeren vanaf Valentijnsdag.