Koeloze zondag?

Jaapf (J2)
Veehouders in in sterk agrarische regio's als Noord-Brabant, Friesland en Groningen, zien de koeloze zondag kennelijk niet zitten, ze hebben er in ieder geval niet masaal aan meegewerk, dat blijkt tenminste want in al die regios staan de koeien nog massaal buiten (tellen rc5 koeien ook mee?)


hier een citaat van de @home site die alleen abbonees mogen bezoeken:

"De boerenorganisatie LTO-Nederland heeft veehouders opgeroepen om zondag de koeien massaal op stal te houden. De koeloze zondag was bedoeld als protest tegen het mestbeleid van minister Brinkhorst (Landbouw). LTO wilde met de actie duidelijk maken hoe Nederland er uit ziet als er straks nauwelijks nog koeien zijn.

Het Brabantse platteland zag er zondag echter niet anders uit dan normaal. Op talloze plaatsen bevolkten de bekende rood- en zwartbonte rassen en de wat minder bekende buitenlandse soorten de weilanden. En als er alle koeien op stal stonden, dan bleek dat - althans voor de stadsmens - nergens uit. Hetzelfde beeld vertoonden zondag de weiden in Friesland en Groningen: koeien alom.

Volgens J.C. Vogelaar, voorzitter van LTO-Nederland, hebben de meeste melkveehouders wel gehoor gegeven aan de oproep. Het vee dat buiten loopt, moet volgens hem vooral jongvee en zogeheten droge koeien zijn."