FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van zondag 17 augustus 2008

Gommans naar Roda JC

De overgang van Harrie Gommans van Vitesse naar Roda JC is dan toch eindelijk afgerond. De twee clubs bereikten zondagmorgen een akkoord over de transfer van de 25-jarige spits.

Interesse vanuit Kerkrade was er afgelopen volop voor de voormalige topscorer van de Jupiler League, maar Vitesse was niet bereid mee te werken aan de transfer. Een bod van Roda werd afgewimpeld en de Arnhemse club nam de aanvaller zelfs niet mee op trainingskamp. Daarna bleef Roda hopen op een eventuele overgang van Gommans en de kogel is dus door de kerk. De speler tekende vandaag een vierjarig contract in Kerkrade.

Gommans speelde in het verleden al in het zuiden van het land, toen voor Fortuna Sittard en MVV. Verder stond de geboren Roermondenaar op de loonlijst van Excelsior, Westerlo en Vitesse.

Het debuut bij Roda JC is ook al gemaakt. In het verloren duel tegen UD Almería viel Gommans in de tweede helft in. Hij speelde een kwartier mee met De Trots van het Zuiden, scoren deed hij nog niet.

Naakte man sloopt eigen woning

De politie van het Limburgse Haelen heeft gistermiddag een 32-jarige man opgepakt die op een grondige manier zijn huis verbouwde. Piemelnaakt bracht hij met een schep vernielingen aan aan zijn woning.

Diverse buurtbewoners hadden geklaagd dat een blote man, die waarschijnlijk onder invloed was van drugs, de boel kapotsloeg en ramen ingooide. De politie nam een kijkje in de woning en trof inderdaad een naakte kerel aan. Hij ging als een gek tekeer en reageerde nergens op.  Omdat het gedrag van de man als bedreigend werd ervaren, grepen de agenten naar hun pepperspray. Vervolgens werd de man in de boeien geslagen.

De man werd naar het politiebureau gebracht, maar tijdens de rit werd hij onwel. De agenten zagen toen dat de naakte sloper een grote wond in zijn voet had. Hierop werd de man naar de Eerste Hulp gebracht, alwaar hij de nacht heeft doorgebracht.

Knol te duur voor De Graafschap

Ruud Knol is geen optie meer voor De Graafschap. Het salaris van de verdediger stuit 'De Superboeren' tegen de borst.

"We hebben nog budget om onze selectie te versterken. Ruud Knol was een serieuze optie, maar dat is inmiddels niet meer," aldus technisch directeur Han Berger tegen Omroep Gelderland.

Knol mag transfervrij vertrekken bij PAOK Saloniki en meerdere clubs zien in de voormalig speler van Vitesse een versterking. Zo zouden Willem II, Roda JC en Sparta geïnteresseerd zijn.

Brands: "Dembélé alleen naar grote club"

Moussa Dembélé kan de laatste twee weken van de transfermarkt alleen nog naar een grote club vertrekken. Dat zegt directeur voetbalzaken Marcel Brands van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Kleinere clubs kunnen hem niet meer betalen."

De Belgische aanvaller maakt tijdens het Olympisch voetbaltoernooi een uitstekende indruk en loodste België met twee doelpunten langs Italië.

"Wij hebben altijd al gezegd dat hij een speler van de buitencategorie is. Ja oké, hij scoort misschien nog niet genoeg, en er zijn nog wel andere dingen die hij kan verbeteren. Maar mag dat misschien? Hij is vorige maand 21 geworden. Iedereen lijkt te vergeten dat hij nog zo jong is", zegt Brands.

De Alkmaarders willen hem echter nog niet kwijt. "Moussa heeft bij ons nog een contract tot 2011 en hij is een van de spelers die we niet kwijt willen. Ik hoop van harte dat hij komend seizoen nog bij ons speelt. Maar ja, je weet het niet. Ik denk dat hij straks zo veel keuze heeft, dat hij kieskeurig kan zijn. En wij kunnen daardoor een goede prijs vragen."

"Ik denk dat alleen clubs van de buitencategorie hem kunnen halen. We zullen hem namelijk niet zomaar laten gaan. Of hij klaar is voor de stap naar de echte top? Ik denk dat hij bij ons nog kan leren.''

Journalist gearresteerd om interview

De Somalische journalist Mohamed Mohamoud Mohamed is vandaag gearresteerd in de afvallige regio Puntland. Hem wordt verweten dat hij voor het begin van de officiële verkiezingscampagne een presidentskandidaat heeft geïnterviewd.

Dit heeft zijn werkgever Daljir Radio laten weten. De directeur van de omroep repte over een "zware schending" van de persvrijheid. De autoriteiten van Puntland wijzen erop dat het verbod tijdig is gecommuniceerd naar de pers.

Het parlement van Puntland kiest naar verwachting in december een opvolger voor de huidige 'president' Ade Muse Hirsi.

Iran lanceert nepsatelliet om raket te testen

Iran heeft vandaag een nepsatelliet gelanceerd. Dat meldde het Iraanse persbureau IRNA, dat eerder meldde dat het om een echte satelliet ging.

De nepsatelliet werd gelanceerd om de zelfgebouwde draagraket Safir (Ambassadeur) vanaf een lanceerplatform in de woestijn in Noord-Iran te testen.

Iran ligt overhoop met het Westen, dat het islamitische land ervan verdenkt in het geheim kernwapens te bouwen. Met de draagraketten zouden ook wapens gelanceerd kunnen worden. Iran zegt daarvoor geen plannen te hebben.

Het Witte Huis noemde de Iraanse raketlancering vandaag 'verontrustend' omdat deze technologie ook militair gebruikt kan worden.

De Verenigde Staten gaan een raketafweersysteem in Oost-Europa bouwen om eventuele aanvallen met langeafstandsraketten uit 'schurkenstaten' als Iran en Noord-Korea af te weren. Het raketschild bestaat uit twee bases, in Polen en Tsjechië.

Man molesteert draaimolen

Wat een leuk bezoekje aan de kermis in Den Bosch had moeten worden is voor zowel vader als kind in de soep gelopen. De vader was het namelijk niet eens met de prijs voor een ritje op de draaimolen. De beste man had een geweldige oplossing bedacht om zijn zin te krijgen: gewoon instappen en daarna de draaimolen molesteren.

De man wilde met zijn kind in de draaimolen toen hij ruzie kreeg met de eigenaar van de attractie. De vader vond de prijs voor een ritje te hoog. Als gevolg hiervan ontstond een ruzie met de eigenaar, waarbij de man weggestuurd werd.

Maar de boze vader liet het hier niet bij zitten. Hij kwam later alsnog terug en ging zomaar met zijn kind de draaimolen in. Toen de eigenaar er weer wat van zei, brak de man uit woede de staart af van een houten paard op de draaimolen. Hij kwam echter toch van een koude kermis thuis, want de politie kon hem na een tip aanhouden.

Uitslagen Duitsland speelronde 1

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de eerste speelronde van het seizoen 2008-2009 gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand, de topscorers en het aankomende programma.

Bayern München – Hamburger SV

De wedstrijd van het weekend was vrijdag die tussen Der Rekordmeister Bayern München en Hamburger SV. Beide ploegen hebben dit jaar een nieuwe trainer. Jürgen Klinsmann is naar München verkast, terwijl Martin Jol het roer in Hamburg heeft overgenomen van Huub Stevens. Ook raakten beide clubs sterspelers kwijt, omdat Oliver Kahn stopte met voetballen en Rafael van der Vaart naar Real Madrid verkaste.

Zonder de geblesseerde Franck Ribery en Luca Toni, maar met Mark van Bommel kwam Bayern goed uit de startblokken en al snel werd het 2-0 voor de Zuid-Duitsers. Beide teams schoten in de wedstrijd op de paal en kwamen verschillende keren oog in oog met de keeper te staan. HSV wist in de eerste helft nog de aansluitingstreffer te maken, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Na tien minuten in de tweede helft kreeg HSV een strafschop, waardoor de eindstand van 2-2 op het scorebord kwam. Eerder in de wedstrijd had Bayern ook al een strafschop gekregen en benut.

1899 Hoffenheim

Een opvallend debuut dit weekend in de Bundesliga was dat van 1899 Hoffenheim. De club die tot voor kort uitkwam in de Regionalliga en daarvoor nog in lagere competities won met 0-3 van Energie Cottbus dat vorig seizoen nog veertiende werd in de Bundesliga. Daardoor gaat de club uit Sinsheim in Baden-Württemberg samen met Schalke 04 aan de leiding in de competitie. In het seizoen 2003-2004 baarde de club opzien door in de DFB Pokal de kwartfinale te halen na winst op Bayer Leverkusen.



Uitslagen:
ThuisUitUitslag
Bayern MünchenHamburger SV2-2
Schalke 04Hannover 963-0
VfL Wolfsburg1.FC Köln2-1
Bayer LeverkusenBorussia Dortmund2-3
Arminia BielefeldWerder Bremen2-2
Karlsruher SCVfL Bochum1-0
Energie Cottbus1899 Hoffenheim0-3
Eintracht FrankfurtHertha BSC0-2
Borussia MönchengladbachVfB Stuttgart1-3

Stand:

#ClubWedstrijdenWinstGelijkVerliesPuntenSaldo
11899 Hoffenheim110033-0
2Schalke 04110033-0
3VfB Stuttgart110033-1
4Hertha BSC110032-0
5Borussia Dortmund110033-2
6VfL Wolfsburg110032-1
7Karlsruher SC110031-0
8Arminia Bielefeld101012-2
9Bayern München101012-2
10Hamburger SV101012-2
11Werder Bremen101012-2
12Bayer Leverkusen100102-3
131.FC Köln100101-2
14VfL Bochum100100-1
15Borussia Mönchengladbach100101-3
16Eintracht Frankfurt100100-2
17Energie Cottbus100100-3
18Hannover 96100100-3

Topscorers:

#NaamClubAantal doelpunten
1Vedad Ibisevic1899 Hoffenheim2
-Artur WichiniarekArminia Bielefeld2
-Kevin KuranyiSchalke 042
-Markus RosenbergWerder Bremen2

Programma Speelronde 2:

DatumThuisUit
22/08Hannover 96Energie Cottbus
23/08Werder BremenSchalke 04
23/081899 HoffenheimBorussia Mönchengladbach
23/08Hamburger SVKarlsruher SC
23/08VfB StuttgartBayer Leverkusen
23/08Hertha BSCArminia Bielefeld
23/08Borussia DortmundBayern München
24/08VfL BochumVfL Wolfsburg
24/081.FC KölnEintracht Frankfurt


Twee doden bij verkeersongeval

Op de N271 bij Heijen ( Limburg ) zijn vanavond twee mensen om het leven gekomen. Rond kwart voor acht raakte de auto waarin de twee personen zaten de berm en stortte vervolgens van een talud. De auto vloog daarna direct in brand. Door de intense vuurzee konden de slachtoffers niet zelfstandig de auto verlaten.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben met man en macht geprobeerd de inzittenden te redden, maar tevergeefs. De slachtoffers betreft een volwassene en een kind. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

[Update] 23:40 uur

Naar het blijkt gaat het niet om een man en een kind maar om twee vrouwen die omkwamen bij het ongeluk. De twee waren zo ernstig verminkt dat het niet direct duidelijk was. Eén van de vrouwen was erg klein van stuk waardoor men er vanuit ging dat het een kind betrof. 

Arrestatie na vergeten gordel passagiers

Een 24-jarige man uit het Friese Oudehaske is gistermiddag in de boeien geslagen. De man werd in Heerenveen tot stoppen gemaand, omdat zijn achterbankpassagiers geen gordel droegen. Pas nadat Oom Agent herhaaldelijk had getoeterd en met de koplampen had geseind, zette de Fries zijn auto aan de kant.

Toen de agent naar de auto van de man liep, begon de automobilist gelijk op de agent te schelden. Toen de Fries hiervoor een bekeuring kreeg, begon hij nog harder te schelden. De politie restte dan ook niets anders dan de man geboeid en wel af te voeren naar het politiebureau.

Man rijdt Audi R8 total loss

Wat een leuke testrit had moeten worden is uitgelopen op een ravagerit. Een 33-jarige man uit Woerden mocht gisterenmiddag een testrit maken in de gloednieuwe Audi R8. De R8 is de eerste Audi die niet begrensd is op 250 kilometer per uur. De maximum snelheid van de bolide is gemeten op zo'n 301 km/h.

Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Milandweg ter hoogte van Zegveld. Door een stuurfout van de man kwam de auto tot stilstand in de sloot. Van de Audi is vrijwel niks meer over. De bestuurder en zijn bijrijdster konden zelfstandig het wrak verlaten en liepen wonderbaarlijk geen verwondingen op.

De bestuurder verklaarde dat hij ongeveer 130 km/h reed op een weg waar maximaal 80 is toegestaan. Omwonenden wisten te vertellen dat de auto nog harder reed. Diverse snelheden passeerden de revue. Zelfs 200 kilometer werd genoemd.

De Audi, die total loss is, staat momenteel in Bodegraven bij Van Beynum Autoschade BV. Directeur Westdijk meldt: "Hij staat bij ons in Bodegraven en is waarschijnlijk niet meer te herstellen." Ook vertelde Westdijk: "Het is een vrij heftige machine. Je moet je kop gebruiken als je erin rijdt. Je rijdt snel te hard maar hij nodigt ook uit om juist heel beheerst te rijden."

Niet iedereen mag zomaar een testrit maken in zulke exclusieve auto's. De bestuurder was dan ook een vaste klant bij een groot bedrijf. Audi heeft honderd R8's in omloop. Het is dan ook met recht het exclusiefste type in de Audi klasse.

Foto van een R8

Inbreker vlucht in onderbroek

Een Amerikaanse inbreker kwam bij het inbreken in een woning in Wichita, Kansas, erachter dat zijn kleren wel erg vuil waren geworden. Omdat hem nog tijd restte, besloot hij zijn inbrekerskloffie in de in het huis aanwezige wasmachine te stoppen. Helaas duurde het wassen langer dan gepland, want hij verliet de woning in zijn onderbroek.

De vrouw des huizes kwam thuis, en ontdekte dat haar in de kelder gevestigde waskamer overhoop was gehaald. Terwijl ze naar boven liep om haar echtgenoot te waarschuwen, kwam haar een vreemde kerel in een blauwe boxer tegemoet. Hij greep haar tasje en vertrok, zijn kleren in de wasmachine achterlatend.

De vrouw zette de achtervolging in en wist haar tasje te heroveren. De inbreker is, ondanks de achtergelaten kleding, nog immer voortvluchtig.

Uitslagen Engeland speelronde 1

Dit weekend is in de Premier League weer van start gegaan. De titelkandidaten wisten hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. Nieuwkomer Hull City zorgde voor een verrassing door van Fulham, dat vorig seizoen aan directe degradatie ontkwam, te winnen.

Hattrick Agbonlahor bezorgt Aston Villa winst
Aston Villa is er zondagmiddag in geslaagd om het duel tegen Manchester City te winnen. Grote man aan de zijde van The Villains was Agbonlahor. De spits was namelijk verantwoordelijk voor de eerste hattrick van het Engelse voetbalseizoen.

Na 45 minuten spelen stond er nog 0-0 op het scorebord, maar kort na de thee zette Carew de thuisspelende ploeg op voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen kwam Manchester City op gelijke hoogte na een benutte strafschop van Elano. Daarna stelde Agbonlahor de winst voor Aston Villa binnen tien minuten door drie keer te scoren. In de slotfase deed Corluka nog wat terug, maar dat mocht niet meer baten.

Liverpool wint moeizaam van Sunderland
Liverpool heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst kunnen omzetten, maar dit kostte de ploeg van trainer Rafael Benítez de nodige moeite. Pas in de slotfase wist Fernando Torres het verschil te maken.

Men verwachtte veel van het nieuwe aanvalsduo van Liverpool, namelijk Torres en Robbie Keane. De Ierse spits kon in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever echter geen potten breken. Ook zijn Spaanse collega in de voorhoede kende geen goede wedstrijd, maar wist vlak voor tijd toch te scoren. Met een snoeihard afstandsschot zorgde hij ervoor dat The Reds de punten toch nog mee naar huis konden nemen.

Hull City schrijft geschiedenis tegen Fulham
Hull City won zaterdag zijn eerste Premier League-wedstrijd in de geschiedenis van de club. De promovendus was een maatje te groot voor Fulham en won uiteindelijk met 2-1.

Kort na het eerste fluitsignaal kwam Fulham nog wel op voorsprong door een treffer van Ki-Hyeon. Een kwartier later trok Geovanni de stand echter weer gelijk. In de slotfase van het duel bezorgde Folan zijn club de eerste zege op het hoogste niveau door raak te schieten op aangeven van Fagan.


Uitslagen speelronde 1:

ThuisUitEindstand
ArsenalWest Bromwich Albion1-0
Bolton WanderersStoke City3-1
EvertonBlackburn Rovers2-3
West Ham UnitedWigan Athletic2-1
MiddlesbroughTottenham Hotspur2-1
Hull CityFulham2-1
SunderlandLiverpool0-1
ChelseaPortsmouth4-0
Aston VillaManchester City4-2
Manchester UnitedNewcastle United1-1

Actuele stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Chelsea110034-0
2Aston Villa110034-2
3Bolton Wanderers110033-1
4Blackburn Rovers110033-2
5Hull City110032-1
6Middlesbrough110032-1
7West Ham United110032-1
8Arsenal110031-0
9Liverpool110031-0
10Manchester United101011-1
11Newcastle United101011-1
12Everton100102-3
13Fulham100101-2
14Tottenham Hotspur100101-2
15Wigan Athletic100101-2
16Sunderland100100-1
17WBA100100-1
18Manchester City100102-4
19Stoke City100101-3
20Portsmouth100100-4

Topscorers:

#NaamClubAantal doelpunten
1Gabriel AgbonlahorAston Villa3
2Dean AshtonWest Ham United2

Programma speelronde 2:

DatumThuisUit
23/08Blackburn Rovers Hull City
23/08Liverpool Middlesbrough
23/08Newcastle United Bolton Wanderers
23/08Stoke City Aston Villa
23/08Tottenham Hotspur Sunderland
23/08West Bromwich Albion Everton
23/08Fulham Arsenal
24/08Wigan Athletic Chelsea
24/08Manchester City West Ham United
25/08Portsmouth Manchester United

Parachutist landt per abuis op stadiondak

Een parachutist die het openingsduel van de Engelse profcompetitie zou opleuken is daar door een foutje niet in geslaagd. De springer landde namelijk op het dak van de tribune, en is daar ruim een uur blijven zitten.

Bij de wedstrijd Burnley - Ipswich Town zou de parachutist met bal en al op de middenstip landen. De beste man had echter pech, en bleef hangen aan de rand van het dak. Ruim een uur moest de man op het dak van stadion Turf Moor blijven zitten. Of de spelers de wedstrijd alvast waren gestart met een andere bal is niet bekend.

 


Het zou een reclamespotje kunnen zijn...

Leraren mogen wapens mee voor de klas

Leraren en andere personeelsleden van een school uit het Texaanse schooldistrict Harrold mogen met ingang van het nieuwe schooljaar wapens dragen op school. Dit mag uiteraard alleen indien zij aan strikte voorwaarden voldoen, zo berichten Amerikaanse media vandaag.

Harrold is een plaatsje in het noorden van de Amerikaanse staat Texas. Het dichtsbijzijnde kantoor van de sheriff is een halfuur rijden verderop gevestigd. Zodoende lopen de docenten het gevaar een levende schietschijf te worden. Genoeg reden dus de leraren gewapend en wel voor de klas te laten staan.

De schietpartijen op Amerikaanse scholen zijn onstaan nadat de regering had besloten scholen tot wapenvrije zones te verklaren, zo oordeelt de schooldirecteur. Het is nog niet bekend hoeveel van de omstreeks vijftig personeelsleden van de school daadwerkelijk een vuurwapen zullen meenemen naar school.

OS: China heeft nu al record aan goud

De Olympische Spelen in Peking zijn een goede week onderweg, maar China heeft nu al een record aan gouden medailles in de wacht gesleept. De teller staat na negen dagen op 35 gouden plakken en dat zijn er al drie meer dan vier jaar geleden in Athene.

Voor de Spelen twijfelden al weinigen eraan dat China zijn sportieve progressie op eigen bodem zou voortzetten en de Verenigde Staten zou aflossen als grootmacht met de meeste gouden medailles. Na negen dagen leidt China het medailleklassement soeverein: 35 goud, 13 zilver en 13 brons. De VS staan op 19 goud, 21 zilver en 25 brons.

Zimbabwe-top levert geen akkoord op

De tweedaagse top in Zuid-Afrika over de crisissituatie in Zimbabwe heeft geen akkoord opgeleverd. Dat heeft een woordvoerder van de Zimbabwaanse oppositiepartij MDC vandaa gezegd.

De deelnemers aan de bijeenkomst van de SADC (Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika) hoopten het overleg over de machtsdeling in Zimbabwe nieuw leven in te blazen. De MDC onderhandelde de afgelopen weken met de ZANU-PF van president Robert Mugabe over een deling van de macht in Zimbabwe.

Eerder vandaag zei MDC-leider Morgan Tsvangirai dat de onderhandelingen tijdens de bijeenkomst "goed vooruitgingen", maar zijn woordvoerder ontkrachtte deze woorden met een stellig "absoluut niet". Hij maakte geen verdere details bekend.

Een Zuid-Afrikaanse functionaris, die dicht bij de onderhandelingen zit, zei dat het grote struikelblok de vraag is of Mugabe het recht behoudt om ministers aan te stellen en te ontslaan. Ook de termijn voor een overgangsregering is een twistpunt, aldus de functionaris. De MDC zou een clausule in het akkoord willen zien, dat als een van de partijen de stekker uit de regering trekt, er binnen negentig dagen nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden.

"Het is beter om geen akkoord te hebben dan een slecht akkoord", aldus Tsvangirai zondag in the New York Times.

Verdachte van brand Hoofddorp vrijgelaten

Een 17-jarige inwoner van Hoofddorp, die gisteren werd gearresteerd na een grote brand in zijn woonplaats, is vandaag vrijgelaten. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van een ongeluk, zo heeft zij vandaag bekendgemaakt.

Bij de brand in de Koning Willem I Laan werden acht huizen verwoest en raakten twee woningen ernstig beschadigd door rook- en waterschade. De 17-jarige jongen woonde zelf in de wijk. Hij heeft de politie verteld dat hij kaarsjes heeft gebrand bij de foto van zijn overleden vader. Hij is daarna in slaap gevallen. Toen hij wakker werd, stond de woonkamer in brand.

Volgens de politie is de jongen daarna direct de woning uitgevlucht en heeft hij alarm geslagen bij de buren. Ook heeft hij een huisdier uit de achtertuin in veiligheid gebracht. Getuigen hebben dat ook bevestigd. De politie houdt morgen nog een technisch onderzoek, omdat dit tot nu toe niet kon. De jongen is meerdere keren verhoord. In opdracht van de officier van justitie is hij op vrije voeten gesteld.

Wegens de brand moesten in totaal vijftig mensen worden geëvacueerd. Burgemeester Theo Weterings en wethouder Tom Horn van Haarlemmermeer hebben vandaag enkele getroffen families bezocht.

Vrouw sterft in politiecel

Gisteravond is een 51-jarige vrouw dood aangetroffen in een politiecel in Amsterdam. De vrouw zat in hechtenis op het hoofdbureau aan de Marnixstraat. Het levenloze lichaam van de vrouw werd ontdekt door agenten tijdens een controle.

Het is nog onbekend hoe de vrouw om het leven is gekomen. De rijksrecherche is bezig met een onderzoek naar de doodsoorzaak, de officier van Justitie gaf daar opdracht voor. Het team dat wordt ingezet om het onderzoek af te nemen, is werkzaam bij een andere politieregio.
De familie van de vrouw is gisterenavond direct op de hoogte gesteld. Waarom de vrouw in hechtenis zat is nog onbekend.

Zeventig bonnen voor drugsbezit op dance festival

De politie heeft tijdens dance festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek 73 bezoekers aangehouden. Drie van hen worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling, de 70 andere festivalbezoekers hadden allen drugs bij zich.

De politie meldde zondag dat onder meer xtc, speed, cocaïne en weed zijn aangetroffen en in beslag genomen. De bezitters van de drugs kregen een boete. Het festival is volgens de politie goed verlopen.

[Update] GC Leipzig Lineups

Met de teller op minder dan een week tot de Games Convention vonden we het wel eens tijd worden voor een overzicht van alle games die er te zien zullen zijn. Omdat deze gegevens verzameld zijn vanaf diverse, veelal Duitstalige, persberichten en nieuwsberichten, zowel uit onze inbox als van andere sites, kan het soms gebeuren dat de (onder)titel van het spel of het platform waarop het zal verschijnen niet helemaal klopt. Ook is helaas lang niet altijd duidelijk of het spel alleen aan de pers of in het openbaar getoond zal worden. De lijst is aan veranderingen onderhevig, zo werd in de afgelopen paar dagen bekend gemaakt dat Gears of War 2 vanwege het geweld niet in Duitsland verkocht zal worden. Het spel is dan ook plotseling uit de line-up van de beurs verdwenen.

UPDATE 14 Augustus 15:00 Codemasters toegevoegd
UPDATE 14 Augustus 15:45 SEGA toegevoegd
UPDATE 17 Augustus 20:00 cdv en Southpeak toegevoegd

1C Company

- Captain Blood (PC, Xbox 360)
- Cryostasis (PC)
- Death Track: Resurrection (PC)
- IL-2 Sturmovik: Birds of Prey (PS3, Xbox 360, PSP, NDS)
- King's Bounty: The Legend (PC)
- Men of War (PC)
- NecroVisioN (PC)

Activision

- Call of Duty - World at War
- Fracture
- Guitar Hero World Tour (PS3/Xbox 360)
- James Bond - Quantum of Solace
- Madagascar 2
- Spider-Man-Web of Shadows
- Star Wars - The Force Unleashed

AeroHills

- Casual adventure “Mystery Of The Earl” (PC/NDS)
- Three Musketry (PC)
- Charmdale (NDS)

Akella

- A Stroke of Fate (PC)
- Disciples III: Renaissance (PC)
- Heavy Duty (PC)
- Moscow Racer (PC)
- Night Watcher (PC)
- Numen: Contest of Heroes (PC)
- Postal 3 (PC, Xbox 360)
- PT Boats: Knights of the Sea (PC)
- Showdown: Scorpion (PC)

Atari

- Alone In The Dark (PC, PS2, PS3, Xbox 360, Wii)
- Family Trainer (Wii)
- Cook with Jamie Oliver (NDS)
- Dragon Ball Z Burst Limit (PS3)
- GTR Evolution (PC)
- Legendary (Xbox 360, PS3, PC)
- My Horse And Me (PC/NDS/Wii)
- Naruto Ultimate Ninja (PS2)
- Naruto Ultimate Ninja Storm (PS3)
- RACE Pro (Xbox 360)
- The Witcher Enhanced Edition (PC)

Bethesda

- Fallout 3

Blizzard

- StarCraft 2 (PC)
- World of Warcraft: Wrath of the Lich King
- Diablo III (press only)

Brash Entertainment

- Space Chimps (NDS/PS2/Xbox 360/Wii)
- Fun Park (PC/PS2/NDS/Wii)

Buka Entertainment

- Chronostorm Siberian Strike
- Man of Prey
- Kolobok
- Collapse
- The Hunt
- The Swarm
- Sledgehammer

Burda:ic

- Florensia (PC)
- Hello Kitty Online (PC)
- S4 League (PC)

Capcom

- Bionic Commando (Xbox 360/PS3)
- Dark Void (PC/Xbox 360/PS3)
- MotoGP 08 (PC/Xbox 360/PS3/Wii/PS2)
- Street Fighter IV (PC/PS3/Xbox 360)

cdv

- Dementium (NDS)
- Hail To The Chimp (PS3/Xbox 360)
- Insecticide (NDS)
- Mushroom Men: Rise of the Fung
- Mushroom Men: The Spore Wars
- Velvet Assassin

Codemasters

- Damnation (Xbox 360/PS3/PC)
- Jumpgate Evolution (PC)
- Lord Of the Rings Online: Mines Of Moria (PC)
- Operation Flashpoint 2 (Xbox 360/PC/PS3)
- Rise of the Argonauts (PS3/Xbox 360/PC)

Daedalic

- A New Beginning (PC)
- Edna & Harvey: The Breakout (NDS)
- The Whispered World (PC/NDS)

Deep Silver/Koch Media

- Baby Life (PC/NDS)
- Cursed Mountain (Wii)
- Horse Life 2 (NDS/Wii)
- Risen (PC)
- Sacred 2 - Fallen Angel (PC/Xbox 360/PS3)
- Secret Files 2 - Puritas Cordis (PC)
- S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky (PC)
- X³ - Terran Conflict (PC)

dtp/Anaconda

- Black Mirror 2 (PC)
- Crazy Machines (NDS)
- Divinity 2 (PC)
- Drakensang: The Dark Eye (PC)
- Gray Matter (PC)
- Memento Mori (PC)
- Summer Athletics
- Venetica (PC/Xbox 360)

Eidos

- Tomb Raider: Underworld (Xbox 360/PS3/Wii/PS2/NDS/PC)
- Monster Lab

Electronic Arts

- Battlefield Heroes
- BattleForge (PC)
- Boogie Superstar (Wii)
- Burnout Paradise
- Command & Conquer Red Alert 3 (PC/PS3/Xbox 360)
- Crysis Warhead (PC)
- Dead Space (PC/PS3/Xbox 360)
- Dragon Age: Origins (PC)
- FaceBreaker (PC/PS3/Xbox 360)
- Family Game Night (PS2/Wii)
- FIFA 09 (NDS/PC/PS2/PS3/PSP/Xbox 360/Wii)
- FIFA 09 All Play (Wii)
- Football Manager 09 (PC)
- Harry Potter and the Halfbloodprince (NDS/PC/PS2/PS3/PSP/Xbox 360/Wii)
- Left 4 Dead (PC/Xbox 360)
- Littlest Pet Shop (PC/NDS/Wii)
- Lord Of The Rings: Conquest (NDS/PC/PS3/Xbox 360)
- Madden NFL 09
- Mercenaries 2 - World in Flames
- Mirror's Edge (PC/PS3/Xbox 360)
- MySims Kingdom (NDS/Wii)
- NBA Live 09
- SimCity Creator (NDS/Wii)
- Sim Animals (NDS/Wii)
- The Sims 2: Apartment-Life
- The Sims 2: Apartment-Animals
- skate it
- SPORE
- SPORE - Creatures
- Tiger Woods PGA TOUR 09 (PC/PS2/PS3/Xbox 360/PSP/NDS/Wii)
- Warhammer Online: Age of Reckoning (PC)
- Zubo (NDS)

Flashpoint

- Aion (PC)
- King's Bounty: The Legend (PC)
- Ninjatown (NDS)
- Raven Squad (PC/Xbox 360)

Frogster Interactive

- Kickster (PC)
- Runes of Magic (PC)
- StoneAge 2 (PC)
- The Chronicles of Spellborn (PC)

HMH Interactive

- Armed Assault 2 (PC/Xbox 360)
- Nog naamloze nieuwe adventure van Deck13 (PC)
- Officers (PC)
- The Book of Unwritten Tales (PC)
- Virtual Skipper 5 (PC)

JoWooD Productions

- Agatha Christie - Evil Under The Sun (Wii)
- Gothic 3 Forsaken Gods (PC)
- Gothic 4 - Arcania (PC) (Behind closed doors)
- The Guild 2 Venice (PC)
- The Orb and the Oracle (PC)

Konami

- Castlevania Judgement (Wii) + Koji "IGA" Igarashi over de Castlevania-serie
- Dancing Stage (Wii)
- Eledees: The Adventures of Kai and Zero (NDS)
- Lost in Blue (NDS/Wii)
- PES 2009 (PC/PS2/PS3/PSP/Xbox 360/Wii)
- Rock Revolution (NDS/PS3/Xbox 360/Wii) + Niais Tayler over Rock Revolution
- Silent Hill Homecoming (Xbox360/PS3) + Thomas Hulett over Silent Hill Homecoming
- Hideo Kojima over Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Midway

- Mortal Kombat vs. DC Universe (PS3/Xbox 360)
- The Wheelman (PC/PS3/Xbox 360)
- This is Vegas (PC/PS3/Xbox 360)
- TNA Impact! (PS2/PS3/Xbox 360/Wii)

NCSoft

- Aion: The Tower of Eternity (PC)
- GuildWars 2 (PC)

Nobilis

- Moto Racer (NDS)
- Hotel Giant (NDS)
- Hotel Giant 2 (PC)
- Hello Kitty Daily (NDS)
- Cookie Shop (NDS)
- Case Closed: One Truth Prevails (Wii)
- I-Fluid (PC)
- King's Bounty: Legend (PC)
- Fenimore Fillmore's Revenge (PC)
- My Baby Boy/My Baby Girl (NDS)
- Tsumiki The Infernal Tower (NDS)
- Criminology (NDS)
- From The Abyss (NDS)

Paradox Interactive

- Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim
- Project Mayhem
- Mount & Blade
- Dark Horizon
- Elven Legacy

Play Ten Interactive

- Battle for Atlantis (PC)
- The Wall (PC)
- The Precursors (PC)
- White Gold: War in Paradise (PC)

RTL Games

- The Guild (NDS)
- RTL Winter Sports 2009 - The next event (PC)
- RTL Biathlon 2009 (PC)
- Sokoban DS
- Visual Logic Training
- Alarm für Cobra 11: Burning Wheels
- Apassionata - Galanight for Horses
- World Of Goo

Schanz International

- Toon Racing (PC)
- Witches (PC)

SEGA

- Beijing 2008 (Xbox 360/PS3/PC)
- Bleach 2: Dark Souls (NDS)
- Dinosaur King (NDS)
- Mario & Sonic at the Olympics (NDS/Wii)
- Samba De Amigo (Wii)
- Sonic Unleashed (Xbox 360/PS3/Wii/PS2)
- Sonic Chronicles: Dark Brotherhood (NDS)
- Space Siege (PC)

Sony

- DC Universe Online
- Free Realms
- Heavy Rain (PS3)
- Home
- Infamous
- Killzone 2 (single player and multiplayer hands-on)
- LittleBigPlanet
- MotorStorm Pacific Rift
- Resistance 2
- The Agency

Southpeak Games

- Raven Squad: Operation Hidden Dagger
- X-Blades
- Brave: Shaman’s Challenge
- Ninjatown
- Big Bang Mini
- Two Worlds: The Temptation

Square Enix

- Chrono Trigger (NDS)
- Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen (NDS)
- Final Fantasy IV (NDS)
- Final Fantasy XIII (XBox 360/PS3)
- Infinite Undiscovery (Xbox 360)
- Space Invaders Extreme (PSP/NDS)

The Games Company

- Aquarium (NDS)
- DWK5: Hinter dem Horizont (PC)
- Fantasy Aquarium (NDS)
- Icehockeymanager 2009 (PC)
- Londoner Taxi (PC)
- Matchstick Puzzle (NDS)
- Paint (NDS)
- Paint Military Vehicles (NDS)
- World Traveller (NDS)

THQ

- de Blob (Wii)
- Darksiders Wrath of War (PS3/Xbox 360)
- Dawn of War 2
- Red Faction: Guerilla (PS3/Xbox 360)
- Saints Row 2 (PS3/Xbox 360)
- WWE Smackdown vs Raw 2009 (NDS/PS2/PS3/PSP/Xbox 360/Wii)
- WWE Legends
- UFC 2009 Undisputed (PS3/Xbox 360)
- Wall-E (NDS/PS2/PS3/PSP/Xbox 360/Wii)
- Warhammer 40,000: Dawn of War 2 (PC)

Ubisoft

- Far Cry 2 (PC/PS3/Xbox 60)
- Naruto 2: The Broken Bond (Xbox 360)
- Prince of Persia (PC/PS3/Xbox 360)
- Rayman Raving Rabbids TV Party (Wii/NDS)
- Shaun White Snowboarding (NDS/PC/PS3/PSP/Xbox 360/Wii)
- Tom Clancy's HAWX (PC/PS3/Xbox 360)
- Tom Clancy's Endwar (PC/PS3/Xbox 360)

Walt Disney Company

- Bolt - The Dog
- Disney Fairies: Tinkerbell
- High School Musical 3 - Senior Year Dance


Zuxxez

- Dream Pinball 3D (NDS/PC/Wii)
-Two Worlds The Tempation (PC/Xbox 360)
- X-Blades (PC/PS3/Xbox 360)

Engelaar en Boulahrouz missen Rusland

Orlando Engelaar en Khalid Boulahrouz moeten de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Rusland missen. Beide zijn geblesseerd.

Engelaar heeft een knieblessure en Boulahrouz heeft een blessure aan zijn enkel. Bondscoach Bert van Marwijk heeft geen vervangers voor de twee opgeroepen, waardoor Nederland met zeventien spelers naar Moskou zal reizen. Daar speelt het op 20 augustus een oefenwedstrijd tegen de ploeg van Guus Hiddink.

Verhaeren: "Zwemmers te vroeg gepiekt"

Zwemcoach Jacco Verhaeren steekt de hand in eigen boezem, nadat het zwemtoernooi voor Nederland op een grote deceptie uitgelopen is voor Nederland. De vrouwen wonnen nog wel goud op de 4x100 meter vrije slag, maar daarna kwamen alle Nederlandse zwemmers tekort om medailles te behalen.

"Ik heb verkeerd gepiekt," aldus Verhaeren. "Ik dacht dat ik bij het trainingskamp in Hongkong het laatste zetje gaf, maar uiteindelijk waren de prestaties van Inge Dekker en Marleen Veldhuis daar beter dan hier. Ik ben daar zelf verantwoordelijk voor. Ik had beter moeten weten."

Verhaeren wilde nog niet te veel kwijt over de aanpak voor de toekomst. "Het roer hoeft in ieder geval niet 180 graden om. Anders zouden we paniekvoetbal gaan spelen en dat is niet nodig. Het gaat om een paar details. Wat dat betreft moet ik ook nog met de andere coaches over de andere zwemmers gaan evalueren. Maar dit was allemaal zeer teleurstellend."

Zwemster Marleen Veldhuis weet niet wat er precies aan de hand was in Peking. "Ik heb mij altijd goed gevoeld bij de voorbereiding. Fysiek was ik top. Maar er is wel een verschil tussen goed en goed. Misschien was ik hier toch 98 procent, terwijl het 100 had moeten zijn. Het siert Jacco dat hij bij zichzelf te rade gaat. We kunnen daar alleen maar beter van worden."

Veldhuis baalde van haar teleurstellende vijfde plaats op de vijftig meter vrije slag. "Ik baal hier gigantisch van. Na de 100 meter heb ik geleerd mijn eigen ding te doen. Ik tikte aan met het idee dat ik mijn beste race van dit toernooi had gezwommen. Toen zag ik die vijf, ik geloofde het scorebord weer niet. Dit doet echt heel veel pijn." Mogelijk gaat Veldhuis nog door tot de Spelen van 2012 in Londen. "Ik ben er nog niet uit, maar ik weet in ieder wel dat mijn tijden een stuk beter kunnen."

Verbruggen: "Smog was een hype"

Volgens Hein Verbruggen was de ophef rond de smog in Peking slechts een hype. De Nederlander is IOC-lid en voorzitter van de coördinatiecommissie van deze Spelen.

"Het doet me denken aan het millenniumverhaal, toen zouden er ook allerlei verschrikkelijke dingen gebeuren", aldus Verbruggen. Verder is de voormalige voorzitter van de wielerbond UCI zeer positief over het verloop van de Olympische Spelen: "Het zijn fantastische Spelen. Het is tot in de perfectie geregeld. In het begin hadden we iedere ochtend een vergadering om over de knelpunten te praten. Die hebben we na vijf dagen afgeschaft."

[MotoGP] Rossi wint in Brno

Valentino Rossi heeft in Brno de GP van Tsjechië gewonnen. Hij profiteerde optimaal van de misstap van Casey Stoner.

Stoner had gisteren nog de pole-position gegrepen, vandaag ging hij echter na zes rondes al als koploper onderuit. Rossi reed vervolgens onbedreigd naar de zege en vergroot zijn voorsprong op Stoner in de WK-stand tot vijftig punten. Toni Elias eindigde op vijftien seconden als tweede, Loris Capirossi werd derde.

Met dank aan de submit van Pizzakoppo

Zoeken via site naar schone wc

Duitsers met smetvrees kunnen nu terecht op de zoekmachine loo2go. Via de website zijn tienduizend openbare toiletten bij onze oosterburen te vinden. Bij de wc's staat vermeld hoe het is gesteld met de hygiëne, personeel, wachttijd en toegankelijkheid voor rolstoelers.

Op de site www.loo2go.de tikt de gebruiker in waar hij of zij zich bevindt, en er rollen prompt diverse schone toiletten in de buurt uit. Na het gebruiken van een aangeraden wc, kan de gebruiker zelf een review achterlaten.

Uitslagen dag 9 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 9 vanaf een uur of 2 Nederlandse tijd tot nu.

Atletiek, mannen

Kogelslingeren

1. Primoz Kozmus (Slo) 82,02 m
2. Vadim Devjatovski (WRu) 81,61 m
3. Ivan Tichon (WRu) 81,51 m
4. Krisztián Pars (Hon) 80,96 m
5. Koji Murofushi (Jap) 80,71 m
6. Olli-Pekka Karjalainen,Fin 79,59 m
7. Szymon Ziólkowski (Pol) 79,22 m
8. Libor Charfreitag (Slw) 78,65 m

10.000 meter

1. Kenenisa Bekele (Eth) 27.01,17 OR
2. Sileshi Sihine (Eth) 27.02,77
3. Micah Kogo (Ken) 27.04,11
4. Moses Masai (Ken) 27.04,11
5. Zersenay Tadesse (Eri) 27.05,11
6. Haile Gebrselassie (Eth) 27.06,68
7. Martin Mathathi (Ken) 27.08,25
8. Ahmad Abdullah (Qat) 27.23,75

Atletiek, vrouwen

100 meter

1. Shelly-Ann Fraser (Jam) 10,78
2. Sherone Simpson (Jam) 10,98
Kerron Stewart (Jam) 10,98
4. Lauryn Williams (VS) 11,03
5. Muna Lee (VS) 11,07
6. Jeanette Kwakye (GB) 11,14
7. Debbie Ferguson (Bah) 11,19
8. Torri Edwards (VS) 11,20

3.000 meter steeplechase

1. Goelnara Samitova (Rus) WR 8.58,81
2. Eunice Jepkorir (Ken) 9.07,41
3. Jekaterina Volkova (Rus) 9.07,64
4. Tatjana Petrova (Rus) 9.12,33
5. Cristina Casandra (Roe) 9.16,85
6. Ruth Bisibori Nyangau (Ken) 9.17,35
7. Zemzem Ahmed (Eth) 9.17,85
8. Wioletta Janowska (Pol) 9.21,76

Hinkstapspringen

1. Françoise Mbango (Kam) 15,39 m OR
2. Tatjana Lebedeva (Rus) 15,32 m
3. Hrysopiyí Devetzí (Gri) 15,23 m
4. Olga Rypakova (Kaz) 15,11 m
5. Yargelis Savigne (Cub) 15,05 m
6. Marija estak (Slo) 15,03 m
7. Viktorija Goerova (Rus) 14,77 m
8. Anna Pjatych (Rus) 14,73 m

Badminton, mannen

Enkelspel. finale

Lin Dan (Chi/1) - Lee Chong Wei (Mal/2) 21-12 21-8

Badminton

Gemengddubbel

Finale

Lee/Lee (ZKo) - Widianto/Liliyana (Ino/1) 21-11 21-17

Duel om brons

He/Yu (Chi/4) - Limpele/Marissa (Ino/4) 19-21 21-17 23-21


Basketbal, vrouwen

Groep A

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Australie10424-319
2Rusland9339-333
3Wit-Rusland7324-332
4Zuid-Korea7327-360
5Letland6334-387
6Brazilie6337-354

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Groep B

Tsjechie - China 63-79
Nieuw-Zeeland - Verenigde Staten 60-96

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten10491-276
2China9358-346
3Spanje8357-324
4Tsjechie7346-356
5Nieuw-Zeeland6330-423
6Mali5255-402

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Gewichtheffen, mannen

onder de 94 kg

1. Ilya Ilin,Kaz 180/226 406 kg
2. Szymon Kolecki,Pol 179/224 403 kg
3. Chadzjim.Akkajev,Rus 185/217 402 kg
4. Arsen Kasabiev,Geo 176/223 399 kg
5. Nizami Pasjajev,Arm 1181215 396 kg
6. Yohandr.Hernandez,Spa 178/215 393 kg
7. Asghar Ebrahimi,Irn 180/212 392 kg
8. Roman Konstantinov,Ru 175/212 387 kg

Handbal, vrouwen

Groep A

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Noorwegen10154-106
2Roemenie8150-112
3China4122-135
4Frankrijk4121-128
5Kazachstan3109-137
6Angola1109-147

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Groep B

Rusland - Duitsland 30-29
Hongarije - Zuid-Korea 22-33

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Rusland9148-125
2Zuid-Korea7155-127
3Hongarije5129-142
4Zweden4123-137
5Brazilie3124-137
6Duitsland2123-134

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales
Indeling kwartfinale

Noorwegen - Zweden
Zuid-Korea - China
Roemenië - Hongarije
Rusland - Frankrijk

Hippische Sport, springen

Stand na tweede deel kwalificatie

1. Mclain Ward,VS,Sapphire 0 pnt
Eric Lamaze,Can,Hickstead 0
3. Rodrigo Pessoa,Bra,Rufus 1
4. Denis Lynch,Ier,Lantinus 2
Jos Lansink,Bel,Cumano 2
Tony Andre Hansen,Noo,Camiro 2
7. Marc Houtzager Opium 3
8. Rolf-G.Bengtsson,Zwe,Ninja 4
Stein Endresen,Noo,Le Beau 4
Christ.Liebherr,Zwi,No Mercy 4
Edw.Alexander,Aus,Itot Chat. 4
Nik.Schurtenberger,Zwi,Cantus 4

Eerste manche landenwedstrijd

1. Zwitserland 12 pnt
(Liebherr,Schwizer,Schurtenberger,
Guerdat)
Verenigde Staten 12 pnt
(Ward,Kraut,Simpson,Madden)
3. Zweden 13 pnt
(Eriksson,Schultz,Lundback,Bengtss)
4. Groot-Brittannië 16 pnt
(Skelton,Stockdale,Maher,Whitaker)
Canada 16 pnt
(Cone,Helselwood,Lamaze,Millar)
6. Nederland 17 pnt
(Hoorn,Houtzager,Voorn,Schröder)
Noorwegen 17 pnt
(Endresen,Djupvik,Gulliksen,Hansen)

Hockey, heren

Groep A

Nieuw-Zeeland - China 2-2
Duitsland - Spanje 1-0

Stand na vier duels

plaatslandpuntendoelsaldo
1Spanje97-4
2Duitsland89-5
3Zuid-Korea712-9
4Nieuw-Zeeland79-6
5Belgie16-12
6China16-13

Nummers 1 en 2 naar halve finales

Groep B

Pakistan - Zuid-Afrika 3-1
Nederland - Australie 2-2

Stand na vier duels

plaatslandpuntendoelsaldo
1Australie1021-4
2Nederland1012-4
3Groot-Brittanie77-4
4Pakistan69-9
5Canada15-14
6Zuid-Afrika01-20

Nummers 1 en 2 naar halve finales

Softbal

Australie - Canada 4-0
Verenigde Staten - Nederland 8-0

Tafeltennis, vrouwen

finale, landenwedstrijd

China - Singapore 3-0

Tennis, mannen

Finale

Rafael Nadal (Spa/2) - Fernando Gonzalez (Chl/12) 6-3 7-6 6-3

Turnen, vrouwen

Sprong
1. Hong Un-Jong (NKo) 15,650
2. Oksana Chusovitina (Dui) 15,575
3. Cheng Fei (Chi) 15,562
4. Alicia Sacramone (VS) 15,537
5. Ariella Kaslin (Zwi) 14,050
6. Carlotta Giovannini (Ita) 14,550
7. Jade Barbosa (Bra) 14,487
8. Anna Pavlova (Rus) 7,812

Vloer

1. Sandra Izbasa (Roe) 15,650
2. Shawn Johnson (VS) 15,500
3. Nastia Liukin (VS) 15,425
4. Jiang Yuyuan (Chi) 15,350
5. Jekaterina Kramarenko (Rus) 15,025
6. Daiane Santos (Bra) 14,975
7. Cheng Fei (Chi) 14,550
8. Anna Pavlova (Rus) 14,125

Volleybal, vrouwen

Groep A

China - Japan 3-0 (26-24 25-16 25-14)

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Cuba1015-3
2Verenigde Staten912-9
3China813-7
4Japan77-11
5Polen69-12
6Venezuela51-15

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Groep B

Italie - Brazilie 0-3 (16-25 22-25 17-25)
Rusland - Servie 3-0 (25-21 25-16 25-20)

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1CBrazilie1015-0
2Italie812-4
3Rusland810-6
4Servie76-10
5Kazachstan64-13
6Algerije51-15

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Beachvolleybal, vrouwen

Kwartfinale

Xue/Zhang Xi (Chi) - Branagh/Youngs (VS) 21-17,21-13
Ribeiro/Rocha (Bra) - Barnett/Cook (Aus) 24-22,21-14

Schoonspringen, vrouwen

3-meterplank

1. Guo Jingjing (Chi) 415,35
2. Joelia Pachalina (Rus) 398,60
3. Wu Minxia (Chi) 389,85
4. Blythe Hartley (Can) 374,60
5. Tania Cagnotta (Ita) 349,20
6. Anna Lindberg (Zwe) 342,15
7. Sharleen Foster (VS) 331,00
8. Nancilea Loukas (VS) 316,70

Shoarma doet drankrijder de das om

Een 29-jarige man uit Hoogeveen heeft dankzij een hongerige maag zijn rijbewijs moeten inleveren. De Drent haalde namelijk een broodje shoarma uit zijn auto. Niet zo slim, als de politie je op de hielen zit.

De politie wilde de man afgelopen nacht in het centrum controleren, maar bij het zien van de politieauto ging hij er echter als een haas vandoor. Ook aan het stopteken van de politie werd geen gehoor gegeven. Hierna volgde een wilde achtervolging door nachtelijk Hoogeveen, waarbij de Drent de agenten te slim af was. Even later troffen de agenten de auto van de beste man aan, maar de bestuurder was onvindbaar.

De snelheidsduivel hield echter zijn auto vanaf een afstandje in de gaten. Toen hij op een gegeven moment de politie zag vertrekken, dacht hij dat de kust veilig was. Hij liep terug naar zijn auto om het broodje shoarma te halen dat hij in het voertuig had laten liggen. Helaas voor hem was er nog een agent in de buurt van de auto de wacht aan het houden.

De agent sloeg hem in de boeien en nam hem mee naar het bureau. Een blaastest wees uit dat de man te diep in het glaasje had gekeken. De Drent moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Verder kreeg hij nog een proces-verbaal wegens het negeren van een stopteken en voor gevaarlijk rijgedrag tijdens de achtervolging.

'Spurs hoeven Arshavin niet meer'

De BBC meldt dat Tottenham Hotspur niet meer is geïnteresseerd in aanvaller Andrei Arshavin. De Londense club wil de spelmaker van Zenit Sint-Petersburg graag aantrekken, maar is niet bereid het door de Russen geëiste transferbedrag op te hoesten.

Aanvankelijk eiste Zenit 28 miljoen euro voor Arshavin, maar afgelopen week liet de UEFA Cup-houder weten dat men bereid is de vraagprijs te laten zakken. Voor Tottenham blijft het geëiste transferbedrag echter te hoog. Manager Juande Ramos zal zich derhalve gaan richten op andere aanvallers. Onder andere Diego Forlan, Roque Santa Cruz en Diego Milito worden in verband gebracht met The Spurs.

'Berbatov naar United voor 32 miljoen'

Volgens de Engelse krant The Mirror zal komende week de transfer van Dimitar Berbatov van Tottenham Hotspur naar Manchester United worden afgerond. De kampioen van Engeland zou zo'n 32 miljoen euro moeten betalen voor de aanvaller uit Bulgarije.

The Spurs maakten onlangs officieel bezwaar bij de Engelse voetbalbond FA, omdat Berbatov zonder toestemming van de Londense club zou zijn benaderd. De FA heeft echter besloten de zaak voorlopig te laten rusten. Enkele weken geleden betichtte Spurs-voorzitter Daniel Levy Liverpool ook al van dezelfde praktijken inzake Robbie Keane. De Ier vertrok uiteindelijk gewoon naar The Reds.

Om die reden zal de transfer van Berbatov naar United waarschijnlijk ook gewoon doorgaan. De FA heeft Tottenham Hotspur het verzoek gedaan de zaak opnieuw te bekijken.

Dembélé maakt indruk op AS Roma

Moussa Dembélé was afgelopen zaterdag de absolute uitblinker in de kwartfinalewedstrijd van de Olympische Spelen tussen België en Italië. Met twee treffers loodste de aanvaller van AZ de Jonge Duivels naar de halve eindstrijd, waar de ploeg zal stuiten op Nigeria.

De prestatie van Dembélé tegen Italië is ook in het Zuid-Europese land niet onopgemerkt voorbij gegaan. Volgens La Gazzetta dello Sport zou AS Roma een bod op de speler van AZ aan het voorbereiden zijn.

Dembélé brak ooit in Nederland door bij Willem II. In 2006 nam AZ de aanvaller over van de Tilburgers. AS Roma zou nu in de Belg een prima versterking voor de voorhoede zien.

Politie ziet gejatte fiets voorbij rijden

De politie van Houten had gisteren mazzel bij het oppakken van een fietsendief. De boef kwam namelijk net met de buit voor het politiebureau langs gefietst.

Vrijdag had de 42-jarige eigenaar van het rijwiel samen met zijn vrouw hun fietsen gestald in een Houtense fietsenstalling. Bij terugkomst bleek de fiets van zijn vrouw te zijn vermist. De man deed aangifte op het politiebureau en maakte daarna voor het bureau nog even een babbeltje met een agent. Toevallig kwam juist op dat moment de fietsendief met het rijwiel van de vrouw voorbij fietsen.

Samen met de agent trok de eigenaar een sprintje en samen grepen ze de dief in de kraag. Tegen de 26-jarige fietsendief uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt. De vrouw heeft haar fiets inmiddels weer terug.

PS3-verkopen met 99% gestegen

Sony is voorlopig nog niet van plan de prijs van de Playstation 3 te verlagen. In de Amerikaanse hardwarecharts van juli presteerde de Playstation 3 niet slecht, in vergelijking met vorig jaar deed de Playstation 3 het zelfs zeer goed.

In juli 2008 heeft de Playstation met een stijging van 99% ten opzichte van juli 2007 de verkopen namelijk verdubbeld. Bovendien verkocht de PS3 met 224,900 verkochte units beter dan de Xbox 360, en zet de teller voor dit jaar daarmee op 1,8 miljoen. Jack Tretton, president en CEO van Sony Computer Entertainment America (SCEA), is hier tevreden mee. Hij heeft tevens vertrouwen in de rest van 2008:

"With an unmatched software line-up that includes LittleBigPlanet, SOCOM: Confrontation, Resistance 2 and MotorStorm: Pacific Rift, and the anticipated launch of our new 80GB PS3 model, we're confident in a strong second half of the year and look forward to quickly addressing any inventory shortages due to the transition."

Wij van FOK!games zijn in ieder geval al erg benieuwd of Tretton zijn vertrouwen om kan zetten in waarheid.

Bos blij met wederopstanding

Baanwielrenner Theo Bos is blij dat hij na de negende plaats bij de kwalificaties in de sprint zich eenvoudig heeft geplaatst voor de kwartfinales. Zelf noemt hij het 'mysterieuze krachten'.

"Zo slecht het vanochtend was, zo goed ging het nu. Ik heb dit nog nooit gehad. Ik wilde overleven, dat is gelukt. Nu is iedere race een finale," aldus een tevreden Bos die eerst afrekende met de Australiër Mark French en daarna de Franse favoriet Kevin Sireau.

Na de kwalificaties dacht Bos er nog aan om naar huis te gaan mocht hij in de volgende ronde verliezen: "Ik kom gewoon snelheid tekort. Ik moet het straks alleen nog van mijn naam en tactiek hebben. Ik rijd als een vaatdoek, alsof ik een week ziek ben geweest. Als ik dit had geweten, had ik niet hoeven gaan. Dit is weggegooid geld. Ik rijd als een krant."

Maandag gaat het sprinttoernooi op de baan verder waarbij Bos de Fransman Mickael Bourgain zal treffen. Teun Mulder zal het op moeten nemen tegen de Duitser Maximilian Levy die eerder in het toernooi al eens van Mulder won en hem naar de herkansingen verwees.

Tankwagen vliegt in brand op A50

Een tankwagen is vanmiddag op de A50 bij Apeldoorn in brand gevlogen. Door het ongeluk met de truck, die aardappelmeel vervoerde, ontstond een file van zo'n vier kilometer.

De politie kreeg rond 15.40 uur een melding dat de tankwagen in brand stond ter hoogte van Apeldoorn-Noord. De brand was ontstaan doordat de wiellagers van de tank warm waren geworden. Door het vuur ontstond er een gat in de tank, waardoor het aardappelmeel op de weg terechtkwam. Hierdoor moest een rijbaan worden afgesloten. De politie hoopt dat rond 18.00 uur alle rijbanen weer in gebruik zijn.

Bolt won met losse veter

Usain Bolt heeft gisteren de 100 meter sprint gewonnen met een losse veter. Dit blijkt uit de beelden die diverse fotografen hebben gemaakt.

Ondanks de losse veter kwam Bolt tot een tijd van 9,69 seconden, waarmee hij zijn eigen wereldrecord met 0,03 verbeterde. Medefinalist Churandy Martina kon maar weinig uitbrengen over Bolt: "Ongelooflijk, die Usain." Een andere finalist, Mark Burns, denkt dat Bolt nog veel sneller kan. "Hij had 9,55 kunnen lopen"

Bolt had in de finale sneller kunnen lopen als hij tot de finish had doorgelopen. "Ik heb onderweg niet aan het wereldrecord gedacht. Mijn doel was hier om te winnen. Dat heb ik gedaan," aldus een zeer blije Bolt.

Springruiters voorlopig zesde

Na de eerste dag van de landenwedstrijd staat de Nederlandse springequipe op een gedeelde zesde plaats. Angelique Hoorn, Marc Houtzager, Vincent Voorn en Gerco Schröder hebben nu zeventien strafpunten, vijf meer dan de nummers één.

Hoorn en Houtzager reden allebei een goede rit, wat resulteerde in vier strafpunten voor Hoorn en één strafpunt (wegens tijdsoverschrijding) voor Houtzager. Hierna kwam voor Nederland Vincent Voorn met Alpapillon-Armanie in de ring. Hij maakte echter veel fouten en liep zestien strafpunten op. Omdat ieder team het slechtste resultaat mag wegstrepen, kon Gerco Schröder met een goede rit Nederland nog in de top van het klassement houden. Helaas zat het ook Schröder niet mee vandaag en hij kwam de ring uit met 12 strafpunten.

Op de gedeelde eerste plaats staan Zwitserland en de Verenigde Staten met twaalf strafpunten, gevolgd door Zweden op plaats drie. Canada en Groot-Brittanië bezetten plaats vier. Nederland deelt de zesde plek met Noorwegen. Ook Duitsland en Australië mogen morgen in de finale nog in de piste verschijnen.

Phelps in toekomst op andere zwemnummers

Zwemmer Michael Phelps wil zich na zijn acht gouden medailles in Peking de komende jaren richten op andere zwemnummers dan waar hij tot nu toe op uitkwam. De meest succesvolle olympische sporter ooit wil er in Londen weer bij zijn.

"Ik wil uitkomen op afstanden die ik nog nooit heb geprobeerd. Nummers die ik hier in Peking niet heb gezwommen," aldus Phelps, die na zijn zevende gouden medaille in Peking een bonus van één miljoen dollar uitgekeerd kreeg. Hij ziet in de zwemsport nog genoeg uitdaging voor hemzelf. "We zullen vanzelf zien hoe dat uitpakt."

De coach van Phelps, Bob Bowman, wil met hem een nieuwe weg inslaan en de uitdaging aangaan. "Hij heeft tegen mij gezegd dat we nieuwe trainingsmethodes gaan uitproberen. Het worden vier heerlijke jaren," aldus Phelps die met veertien gouden medailles het olympisch klassement allertijden aanvoert.

Jamaicaans podium op 100 meter

Het goud op de 100 meter voor vrouwen is zojuist gewonnen door de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser.

Fraser, die al de snelste was in de series, snelde in de finale naar een tijd van 10,78. De andere medailles gingen ook naar Jamaica: Sherone Simpson en Kerron Stewart eindigden als gedeeld tweede.

Gisteren werd hun landgenoot Usain Bolt met een nieuw wereldrecord van 9,69 olympisch kampioen op de 100 meter bij de mannen.

Taekema is goud waard voor hockeyheren

De Nederlandse hockeyheren hebben de groepswedstrijd tegen Australië met 2-2 gelijk gespeeld.

Oranje begon goed aan de wedstrijd en kreeg na zes minuten spelen de eerste kans. In vrije positie kreeg Ronald Brouwer de bal echter niet onder controle. In het vervolg was titelverdediger Australië de betere ploeg en kwam Oranje nauwelijks meer toe aan aanvallen. Schoten van Schubert en Brooks gingen er echter niet in, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Na de pauze bleven de Australiërs de betere ploeg, maar het was Nederland die op 1-0 kwam. Keeper Lambert was goed op dreef, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een strafcorner van Taeke Taekema. Niet lang daarna kwamen de Aussies weer op gelijke hoogte. Eddie Ockenden profiteerde van een fout van Taekema en passeerde Guus Vogels. Een Australische voorsprong kwam er door een strafcorner van Luke Durner.

Nederland leek op een nederlaag af te stevenen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Oranje echter nog een strafcorner. Taekema liet zijn klasse zien door onberispelijk te scoren.

OS: Goud voor Nadal en Dementieva

Rafael Nadal heeft in Peking het olympische tennisgoud gewonnen. Hij klopte in de finale Fernando Gonzalez. Bij de dames was het Elena Dementieva die er met de gouden plak vandoor ging. Zij versloeg Dinara Safina in de finale.

In de olympische herenfinale lieten beide spelers geweldig tennis zien. Vernietigende back- en forehands, snoeiharde passeerslagen, precieze smashes en ijzersterke opslagen zorgden voor twee uur prachtig tennis. Nadal was van de twee uiteindelijk de sterkste. In de eerste set kwam de Spanjaard snel op 3-0, om de set vervolgens met 6-3 te winnen.

In de tweede set was de wedstrijd meer in evenwicht. Gonzales kreeg twee breakpoints, maar wist deze niet te benutten. Een tiebreak moest de beslissing brengen en deze ging met 7-2 naar Nadal. In de derde set was het verzet van Rodriquez gebroken. De set ging met 6-3 naar Nadal.

De eerste set van de damesfinale was saai, beide speelsters maakten veel fouten. Zoals wel vaker had Dementieva haar zenuwen slecht onder controle. Haar eerste drie servicegames leverde ze in. Safina liet Dementieva het spel dicteren en bij elke mindere aanvalsbal sloeg ze toe. De eerste set won Safina dan ook met 6-3. Dementieva wist echter in de tweede set terug te komen en een derde set af te dwingen.

In de beslissende set wist Dementieva uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Safina knokte zich terug in de partij. Bij 4-3 in het voordeel van Dementieva doorbrak ze het verzet van Safina. Daarna serveerde ze de partij uit en pakte het olympisch tennisgoud.

De titel in het vrouwendubbel ging naar de zusjes Williams. In de finale versloegen zij het Spaanse koppel Medina Garrigues en Ruano Paszual met 6-2 en 6-0.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

'Politielogo onderpissen mag'

Een ietwat opmerkelijke uitspraak van de politierechter in Hilversum is deze week nogal ongemerkt gepasseerd. Rechter  F. Marcus oordeelde namelijk dat een sticker waarop het poppetje Calvin een politielogo onderpist, niet strafbaar is.  Dat is opmerkelijk daar er in het verleden meerdere mensen zijn beboet die hetzelfde embleem op een jas of een T-shirt hadden staan.

Zo werd in januari 2007 in Hellevoetsluis een 16-jarig meisje op de bon geslingerd die een vergelijkbaar embleem op een jas droeg en werd bij een 15-jarige Groninger een jas in beslag genomen. En in 2006 waren er ook al enkele gevallen waarbij dergelijke jassen ingenomen werden.

Een 28-jarige inwoner van Naarden mag van de politierechter echter gewoon met twee stickers met het 'politiepis-embleem' op zijn autoruit blijven doorrijden.  Een agent had hem dit jaar dan wel op de bon geslingerd (100 euro); de rechter vond er niets strafbaars aan. Rechter Marcus stelde afgelopen week dat hij in dit geval de vrijheid van meningsuiting belangrijker vindt, dan het bestraffen van de Naarder.  Ook vindt hij de afbeelding geen belediging van een individuele politieagent of het hele politiekorps.

Mag op autoruit geplakt

Nadal wint het tennisgoud

Rafael Nadal heeft in Peking het olympische tennisgoud gewonnen. Hij klopte in de finale Fernando Gonzalez.

In de olympische finale lieten beide spelers geweldig tennis zien. vernietigende back- en forehands, snoeiharde passeerslagen, precieze smashes en ijzersterke opslagen zorgden voor twee uur prachtig tennis. Nadal was van de twee uiteindelijk de sterkste. In de eerste set kwam de Spanjaard snel op 3-0, om de set vervolgens met 6-3 te winnen.

In de tweede set was de wedstrijd meer in evenwicht. Gonzalez kreeg twee breakpoints, maar wist deze niet te benutten. Een tiebreak moest de beslissing brengen en deze ging met 7-2 naar Nadal. In de derde set was het verzet van Gonzalez gebroken. De set ging met 6-3 naar Nadal.

Dementieva: "Een droom die uitkomt"

Elena Dementieva won eerder vandaag goud in het damesenkelspel door in de finale haar landgenote Dinara Safina te verslaan.

Na afloop zei de Russin dat er nu een droom uitkomt. "Dit is het mooiste wat me ooit in mijn leven en carrière is overkomen. Toen ik acht jaar oud was, droomde ik al van een gouden medaille. Het is dan ook moeilijk te geloven dat ik heb gewonnen. Ik wil al mijn fans thuis en hier in Peking bedanken voor hun steun," aldus een dolgelukkige Dementieva.

MI5 geheime dienst wil homo's werven

De Britse geheime dienst MI5 is een campagne begonnen om meer homoseksuelen en lesbiennes te werven als spion. Dat meldt de Britse krant Sunday Times vandaag.

''Mensen uit minderheidsgroepen weten hoe ze moeten omgaan met mensen die anders zijn,'' zei Ben Summerskill van de homolobbygroep Stonewall, die is ingeschakeld voor de wervingsactie. ''Ze weten ook hoe ze iets moeten doen zonder op te vallen.''

Tot de jaren '90 was het voor homoseksuelen strikt verboden om bij de Britse geheime dienst te werken, uit angst dat ze met hun geaardheid gechanteerd zouden kunnen worden.

"Mogelijk nog nieuwe spelers voor Barcelona"

Technisch directeur Aitor 'Txiki' Begiristain van Barcelona heeft aangegeven dat de selectie van de Catalanen mogelijk versterkt wordt.

Barcelona heeft de selectie inmiddels versterkt met onder meer Alexander Hleb, Seydou Keita, Daniel Alves, Gerand Piqué en Martin Cacéres.

"Het kan zijn dat er spelers bijkomen, maar misschien ook niet," aldus de technisch directeur. "Ook met deze selectie kunnen we iets moois laten zien dit seizoen,".

Van Galen: "Tien maal gebeden"

De bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen, Robin van Galen, reageerde na afloop van de spectaculaire overwinning op olympisch kampioen Italië geëmotioneerd.

"Dit is fantastisch, echt geweldig. We hadden de wedstrijd eigenlijk al in de reguliere speeltijd moeten beslissen, want we waren echt veel beter. En toen die pingels…potverdorie, ik heb wel tien keer naar boven gebeden dat het goed zou komen. Op zo’n podium winnen van de olympisch kampioen is fantastisch. Hier hebben we drie jaar zo hard voor getraind," aldus Van Galen die al stiekem even droomde over olympisch goud. "Nu gaat het pas echt beginnen. Als je dit wint, kun je van iedereen winnen. Ik hoop dat de andere Nederlanders het zondag ook goed hebben gedaan. Nederland gaat in ieder geval door met waterpolo en dat is fantastisch."

Celtic denkt weer aan Crespo

Celtic heeft hernieuwde belangstelling voor Inter-spits Hernan Crespo.

De 33-jarige Argentijnse spits mag Inter verlaten en leek af te koersen op een dienstverband bij Lazio. De onderhandelingen tussen Inter en Lazio zijn echter vastgelopen. Volgens The Sunday Mail heeft nu Celtic weer belangstelling voor de 75-voudig international van Argentinië.

Celtic wil dit seizoen naast de Schotse titel ook de laatste acht van de Champions League bereiken en manager Gordon Strachan wil de selectie daarvoor versterken met een spits.

Inter staat zowel open voor een verkoop als een verhuur van Crespo.

"Het ging nog gemakkelijk ook"

Na hun gouden plak in de lichte dubbeltwee waren Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk euforisch.

"Wie had dat nou gedacht?," aldus een uitzinnige Van Eupen en Van der Kolk voegde daar aan toe: "En het was nog gemakkelijk ook,"

Over hun strijdplan voor de finale zei Van Eupen:"Nou ,dit. Even op, nog een keer op, geduld en dan erbij." Van der Kolk zei:"Je weet dat iedereen er vol in vliegt. Als jij maar het lef hebt om je geduld te bewaren."

"We hebben de nodige tegenslagen gehad, maar we hebben altijd alles op onze eigen manier opgelost," besloot Van Eupen, die de zege opdroeg aan haar vriend en coach Josy Verdonkschot.

Dramatisch déjà-vu Emmons

Matthew Emmons heeft bij de Olympische Spelen een dramatisch déjà-vu beleefd. De schutter gaf net als vier jaar geleden in Athene bij zijn laatste schot het goud uit handen.

Bij het onderdeel 50 meter geweer 3-houdingen ging de Amerikaan ruimschoots aan de leiding, maar zijn laatste schot was zo slecht dat hij nog buiten de medailles viel.

Vier jaar geleden ging Emmons ook al ruim aan de leiding, maar viel toen buiten de medailles doordat zijn laatste schot mikte op het doel van zijn tegenstander naast hem. Hij viel daardoor destijds terug naar achtste plaats. Een schrale troost is dat Emmons eerder deze week wel zilver won op het onderdeel 50 meter geweer liggend.

Sugar Ray vs Fergie in Celebrity Sports Showdown trailer

Electronic Arts ontwikkelt momenteel de titel Celebrity Sports Showdown voor de Wii. In de game nemen onder meer Nelly Furtado, Sugar Ray Leonard en Fergie (niet die van het Britse koningshuis, maar die ene die het niveau van de Black Eyed Peas naar beneden heeft gehaald) het tegen elkaar op in verschillende sporten. In onderstaande trailer kun je zien hoe een aantal sporten er uit zullen gaan zien en dat Sugar Ray Fergie van een platform mept.

Nieuw bod Chelsea op Robinho

Chelsea heeft wederom een bod uitgebracht op de Braziliaanse aanvaller Robinho van Real Madrid. Volgens News of the World hebben 'The Blues' zo'n dertig miljoen euro over voor de international, nog altijd ruim tien miljoen euro minder dan de 'Koninklijke' verlangt.

Omdat Real Madrid er niet in lijkt te gaan slagen om Cristiano Ronaldo over te nemen van Manchester United heeft de Spaanse kampioen laten weten Robinho niet weg te willen laten doen. Als het de Braziliaan wel laat vertrekken dan wenst Real zo'n 45 miljoen euro te ontvangen, een bedrag dat Chelsea niet lijkt te willen betalen.

Robinho zelf heeft eerder aangegeven open te staan voor een vertrek temeer hij een hereniging met manager Luiz Felipe Scolari wel ziet zitten.

Uitslagen dag 9 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 9 vanaf een uur of 10 Nederlandse tijd tot nu.

Basketbal, vrouwen

Groep A

Letland - Zuid-Korea 68-72
Brazilie - Wit-Rusland 68-53

Gewichtheffen, mannen

Tot 94 kg

1. Chadjim.Akkajev (Rus) 185/217 402 kg
2. Jose Juan Navarro (Spa) 173/210 383 kg
3. Vadim Vakarsjoee (Mol) 168/205 373 kg
4. Jevgeni Bratan (Arm) 170/200 370 kg
5. Konstan.Gkaribis (Gri) 160/200 360 kg
6. An.Triantafyllou (Cyp) 155/196 351 kg
7. Ravi Bhollah (Mau) 125/150 275 kg

Gewichtheffen, vrouwen

Boven de 75 kg

1. Jang Mir-An (ZKo) 140/186 326 kg WR
2. Olga Korobka (Oek) 124/153 277 kg
3. M.Graboveskaja (Kaz) 120/150 270 kg
4. Ele Opeloge (Sam) 119/150 269 kg
5. Mariam Usman (Nig) 115/150 265 kg
6. Cheryl Haworth (VS) 115/144 259 kg
7. Joelija Dovgal (Oek) 118/140 258 kg
8. Deborah Lovely (Aus) 113/135 248 kg

Handbal, vrouwen

Groep A

Noorwegen - Roemenie 24-23
Frankrijk - China 18-21

Roeien, mannen

Lichte dubbeltwee

1. Purchase/Hunter (GB) 6.10,99
2. Mougios/Polymeros (Gri) 6.11,72
3. Rasmussen/Hansen (Den) 6.12,45
4. Miani/Luini (Ita) 6.16,15
5. Zhang/Sun (Chi) 6.16,69
6. Batista/Perez (Cub) 6.19,96

Lichte 4-zonder-stuurman

1. Denemarken 5.47,76
2. Polen 5.49,39
3. Canada 5.50,09
4. Groot-Brittannië 5.51,22
5. Frankrijk 5.52,12
6. Nederland 5.54,06

Dubbelvier

1. Polen 5.41,33
2. Italië 5.43,57
3. Frankrijk 5.44,34
4. Australië 5.44,68
5. Verenigde Staten 5.47,64
6. Duitsland 5.50,96

Acht

1. Canada 5.23,89
2. Groot-Brittannië 5.25,11
3. Verenigde Staten 5.25,34
4. Nederland 5.29,26
5. Polen 5.31,42
6. Australië 5.35,10

Roeien, vrouwen

Lichte dubbeltwee

1. Van Eupen/Van der Kolk 6.54,74
2. Sten/Nieminen (Fin) 6.56,03
3. Kok/Cameron (Can) 6.56,68
4. Carow/Dräger (Dui) 6.56,72
5. Xu/Yu (Chi) 7.01,90
6. Biskitzi/Tsiavou (Gri) 7.04,61

Dubbelvier

1. China 6.16,06
2. Groot-Brittannië 6.17,37
3. Duitsland 6.19,56
4. Oekraïne 6.20,02
5. Verenigde Staten 6.25,86
6. Australië 6.30,05

Acht

1. Verenigde Staten 6.05,34
2. Nederland 6.07,22
3. Roemenië 6.07,25
4. Canada 6.08,04
5. Groot-Brittannië 6.13,74
6. Australië 6.14,22

Tafeltennis, vrouwen

Duel om brons, landenwedstrijd

Zuid-Korea - Japan 3-0

Tennis, vrouwen

Duel om brons, enkelspel

Vera Zvonoreva (Rus/9) - Li Na (Chi) 6-0 7-5

Finale

Jelena Dementieva (Rus/5) - Dinara Safina (Rus/6) 3-6 7-5 6-3

Dubbelspel, finale

Williams/Williams (USA/2) - Medina Garrigues/Ruano Pascual (Spa/4) 6-2 6-0

Turnen, mannen

Vloer

1. Zou Kai (Chi) 16,050
2. Gervasio Deferr (Spa) 15,775
3. Anton Golotsoetskov (Rus) 15,725
4. Fabian Hambüchen (Dui) 15,650
5. Kohei Uchimura (Jap) 15,575
6. Diego Hypolito (Bra) 15,200
7. Marian Dragulescu (Roe) 14,850
8. Aleksandr Sjatilov (Isr) 14,125

Volleybal, vrouwen

Groep B

Italie - Brazilie 0-3 (16-25 22-25 17-25)

Waterpolo, vrouwen

Kwartfinale

Nederland - Italie 8-8 nv
Nederland wint na strafballen

Baanwielrennen, vrouwen

Individuele achtervolging

1. Rebecca Romero (GB)
2. Wendy Houvenaghel (GB)
3. Lesja Kalitovska (Oek)
4. Alison Shanks (NZl)

Worstelen, vrouwen

vrije stijl tot 63 kg

1. Kaori Icho (Jpn)
2. Alena Kartasjova (Rus)
3. Jelena Tsjaligina (Kaz), Randi Miller (USA)

vrije stijl tot 72 kg

1. Wang Jiao (Chi)
2. Stanka Zlateva (Bul)
3. Kyoko Hamaguchi (Jpn), Agnieszka Wiesczek (Pol)

Zeilen, mannen

Tornado
Stand na 4 van de 10 races:
1. Echavarri/Paz (Spa) 12 pnt
2. Bundock/Ashby (Aus) 13
3. Paschalidis/Trigonis (Gri) 26
5. Booth/Nieuwenhuis 27

Star

Stand na 4 van de 10 races:
1. Kusznierewicz/Zycki (Pol) 21 pnt
2. Rohart/Rambeau (Fra) 22
3. Loof/Ekström (Zwe) 23
4. Rohart/Rambeau (Fra) 25
5. Dane III/Sperry (VS) 26

49er

Eindstand:
1. Warrer/Ibsen (Den) 61 pnt
2. Martinez/Fernandez (Spa) 64
3. Peckolt/Peckolt (Dui) 66
4. Sibello/Sibello (Ita) 66
5. Outteridge/Austin (Aus) 73
6. Wadlow/Rast (VS) 89

OS: Zilver voor vrouwenacht

De Nederlandse vrouwen acht, bestaande uit Femke Dekker, Annemiek de Haan, Nienke Kingma, Roline Repelaer van Driel, Annemarieke van Rumpt, Sarah Siegelaar, Marlies Smulders,Helen Tanger en Ester Workel (stuurvrouw), hebben zilver veroverd op het olympisch roeitoernooi.

Nederland, dat een trage start kende maar een zeer sterke eindsprint had, moest alleen de boot van de Verenigde Staten voor laten gaan. De Roemeense vrouwen wonnen brons. De vrouwenacht won in 2000 in Sydney ook al zilver en in Athene brons.

De mannenacht is er niet in geslaagd om een medaille te winnen. Zij werden in hun finale vierde. Het goud ging naar Canada, zilver en brons waren voor Groot-Brittanië en de Verenigde Staten. 

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Prison Break naar PlayStation 3 en Xbox 360

Buiten 'veelbelovende' titels als Alvin and the Chipmunks en Space Chimps, komt Brash Entertainment volgend jaar met nòg een game die gebaseerd is op een tv serie: Prison Break. De eerder genoemde games zullen waarschijnlijk niet de moeite waard zijn voor de meeste gamers, maar gezien het succes van Prison Break is dit project zeker iets om in de gaten te houden.

In de dvd box van het derde seizoen was een advertentie te vinden van Brash Entertainment die aankondige dat de game gepland staat voor februari 2009. Een vertegenwoordiger van Brash heeft de komst van de game inmiddels bevestigd maar kon verder geen details geven over het project.



Prison Break komt in februari 2009 naar Xbox 360 en PS3. Het vierde seizoen van de serie begint volgende maand.

Sony doet poging UMD-films nieuw leven in te blazen

Bij de release van PSP was het Sony's bedoeling dat hun handheld het multimediaplatform zou worden voor onderweg, onder andere de UMD-films zouden hier aan mee moeten helpen. De UMD-films flopten echter genadeloos, mensen zagen het namelijk niet zo zitten om 30 euro/dollar neer te leggen voor films die voor een lagere prijs op internet te verkrijgen waren. Blijkbaar is de boodschap nu ook eindelijk bij Sony doorgedrongen want de Japanse entertainmentgigant gaat de prijzen van UMD-films verlagen. In de nieuwe line-up zouden de films vanaf $9,99 tot en met $14,99 verkrijgbaar moeten zijn, ruim de helft van de originele prijs dus. Ook zou het aanbod weer flink uitgebreid worden en zouden er elk kwartaal zo'n vijf à zeven films uit moeten komen. John Koller, director van de hardware marketingafdeling bij Sony Computer Entertainment America, legt uit waarom er voor een prijsverlaging is gekozen:

"When we first launched, it was a difficult sale. I don't think it's a big stretch to say that a 16-year-old doesn't have a lot of discretionary income... We were offering UMDs that were more expensive than DVDs at the time. And we want content that is in line with what the demo is asking for, action and comedy... not romantic dramas."

Hoeveel de UMD-films voortaan in Nederland gaan kosten is nog niet duidelijk, maar hoogst waarschijnlijk kun je het dollarteken vervangen voor een euroteken.

Het ideale moederdagcadeau gevonden

Zoals een goed kind betaamt heb ik al vanaf jonge leeftijd geprobeerd om mijn moeder te beïnvloeden. Vaak ging dit met succes, de kunst van het verkrijgen van perenijsjes is mij dan ook niet onbekend, maar soms begreep ik niets van mijn moeder. Het zal wel met die dubbele X-chromosomen te maken hebben, maar soms als ik dan vrolijk op routineuze wijze aan het manipuleren ging verzette mijn moeder zich vanuit het niets tegen mijn subtiele pogingen om haar als marionet te gebruiken en liep mijn queeste naar perenijsjes op niets uit.

Gelukkig is daar nu de Franse designer John Nouanesing, die de perfecte bikini heeft ontworpen. Eindelijk weet ik precies waar de knopjes bij mijn moeder zitten, eindelijk heb ik de ultieme macht in handen! Het is alleen nog wachten tot de bikini's echt in productie gaan, voorlopig zijn het namelijk slechts mock-ups.

Cross-platform gamen niet mogelijk in The Agency

Lead designer Hal Milton heeft tijdens een presentatie in Las Vegas uitleg gegeven over de niet bestaande cross-platform mogelijkheid van The Agency.

Volgens Milton zijn er absoluut geen technische bezwaren, sterker nog: in het team zitten juist veel mensen die ervaring hebben met cross-platform gaming door de game Shadowrun (zie onze PC en Xbox 360 recensies). Volgens Milton is de reden dat The Agency geen cross-platform gaat ondersteunen dan ook puur filosofisch, Milton heeft namelijk geen zin om een van de platformen minder uit de verf te laten komen puur om alleen maar cross-platform te ondersteunen. Zo zal er bijna altijd met het vingertje gewezen worden bij cross-platform games, PC-gamers zullen zeuren dat de controls versimpeld zijn voor de consoles en console-gamers zullen klagen over de nauwkeurigheid van de toetsenbord/muis-combinatie.

There's no technological reason why you can't play cross-platform, but there’s a philosophical reason why design doesn’t want to do it. If we have to compromise one platform to support both, then we won't.

[...]

PC guys say, 'PS3 guys have aim assist and the controls nerfed for them'. And PS3 guys say, 'PC guys have a mouse and keyboard - it's all easier for them'. Even if it's not true.

Milton is daarentegen niet van plan om de twee platformen volledig naast elkaar te laten bestaan, binnen de community zal enige overlap zijn maar ook wordt er gewerkt aan metagame-elementen om toch nog enige rivaliteit tussen de platformen op te wekken.

The community stuff's pretty easy - there's an economy, and there's chat. On the gameplay side, I can't talk about what we're planning. But there are metagame elements that allow us to say, 'Hey PS3 guys, the PC guys care more than you!' And they’ll be, 'No they don't! I'll show you!

The Agency komt uit op zowel de PlayStation 3 als de PC, wanneer is voorlopig nog een raadsel.

Achtervolgers uitgeschakeld

De Nederlandse achtervolgingsploeg is in de kwartfinale op de olympische wielerbaan uitgeschakeld. Jens Mouris, Levi Heimans, Robert Slippens en Wim Stroetinga wisten de finish zelf niet te halen omdat hun tegenstander, olympisch kampioen Australië, hen na drie kilometer al inhaalde.

Mouris was bij Nederland de vervanger van Niki Terpstra, die bij een val op weg naar de olympische wielerbaan gewond raakte.

Verwachtingen EA omlaag door uitstel Harry Potter-film

Warner Bros. kondigde deze week aan dat Harry Potter and the Half-Blood Prince uitgesteld is naar de zomer van 2009. Vervelend nieuws voor Electronic Arts, want wat moet er nu gaan gebeuren met de game gebaseerd op de film. Lanceren een half jaar voor de film uit is, of ook maar uitstellen naar het volgende fiscale jaar. De beslissing laat nog even op zich wachten, maar de analisten op Wall Street gaan er van uit dat EA geen game gebaseerd op een film uitbrengt, een half jaar voordat de film daadwerkelijk te zien is.

Marktanalist Colin Sebastian heeft te kennen gegeven dat hij $120 miljoen van EA's verwachte omzet heeft doorgeschoven naar 2010. Hij verwacht namelijk drie miljoen verkochte exemplaren van de game. Hij corrigeerde ook de winst per aandeel van $1,45 naar $1,40. Analist Todd Greenwalt zei dat, hoewel het niet de schuld is van EA, ze de gevolgen wel zeker zullen merken. Het is wel een omgekeerde situatie, normaal is EA laat met de game en is de film op tijd, maar nu heeft EA de game klaar en laat de film op zich wachten.

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat er nagedacht wordt over wat er met de game gaat gebeuren. Ze zullen het resultaat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd bekend maken.

De Jackal in actie in Far Cry 2 trailer

De originele Far Cry zette de tropische eiland-setting helemaal op de kaart, Far Cry 2 gaat dit proberen te doen met de Afrikaanse savanne. Een prachtig wijds uitgestrekt landschap is namelijk het decor voor de choreografie van kogels en explosies die Far Cry 2 belooft. Iets wat ook weer duidelijk wordt in de onderstaande trailer, waarin we een kijkje krijgen in het dagelijkse leven van de Jackal.

Gewelddadige trailer van The Godfather II

Zoals EA al had aangekondigd is dit weekend, een dagje later dan gepland, de eerste trailer verschenen van The Godfather II op Gametrailers. Hierin nemen we alvast een kijkje in de wereld van geweld, afpersing en drugs van de jaren '60. De Don's view waar EA zo trots op is krijgen we ook even in beeld, al is het te kort om nu echt te zien hoe het allemaal werkt.

The Godfather II staat gepland voor februari van 2009 op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

The Godfather II neemt je mee naar het Florida, Cuba en New York van de jaren '60. Je bent door Michael Corleone gepromoveerd tot Don en je zal in nieuwe steden proberen aan de macht te komen. Dit doe je door afpersing, rivaliserende families verslaan en de georganiseerde criminaliteit beheersen. Je zult je eigen crew kunnen aannemen, ze op missies sturen en samen met ze kunnen knokken. Elk crew- en familielid heeft zijn sterke en zwakke punten zoals brandstichting, demolitie, eerste hulp etc.

Dynasty Warriors 6 komt ook naar de PC en PlayStation 2

De Japanse uitgever KOEI heeft aangekondigd dat Dynasty Warriors 6 van Omega Force in november van dit jaar ook op de PlayStation 2 en PC zal gaan verschijnen. Eerder kwam de game al uit op de Xbox 360 en PlayStation 3. Op de PS2 zal de game ook flink wat extra's krijgen zoals een nieuwe "Mosou" mode, nieuwe wapens, nieuwe stages en nieuwe scenarios. Dit alles gebundeld met de originele game op twee discs. Voor de PC verschijnt de game gelijktijdig, maar dan alleen via download.

PC



PlayStation 2










Dynasty Warriors 6 speelt zich af in het oude China, waar jij als speler grootschalige gevechten afwerkt in een open slagveld. Naast de standaard updates, zoals nieuwe wapens en outfits, heeft Koei in dit deel wat veranderingen aangebracht in de oude formule. Zo kan je personage nu ook klimmen, zwemmen, muren aan gort slaan en roeiboten gebruiken. Daarbij is er een nieuw “Renbu” aanval systeem waarmee spelers nieuwe combo’s en moves kunnen maken.

Mannenacht grijpen naast medaille

De mannenacht zijn er niet in geslaagd, om net als de vrouwen, een medaille te winnen. De Nederlandse boot eindigde als vierde in de finale. Het goud ging naar de Canadese mannen, zilver was er voor de Engelsen, terwijl het brons naar de Verenigde Staten ging.

De gehele finale lag de Nederlandse acht, met Rogier Blink, Olaf van Andel, Jozef Klaassen, Meindert Klem, Olivier Siegelaar, Diederik Simon, David Kuiper, Mitchel Steenman en Peter Wiersum (stuurman), op de vierde plaats. In de laatste kilometer groeide het gat naar de topdrie tot een bootlengte en was een medaille niet meer haalbaar.

[Upd] Bos en Mulder door op sprint

Theo Bos heeft bij het baanwielrennen de achtste finales bereikt op de sprint. Teun Mulder is naar de herkansing verwezen.

Bos won van Mark French, Mulder verloor van de Duitser Levy. In de herkansing moet Mulder het nu opnemen tegen French.

Update @11:40 uur

Via de herkansingen is Mulder er alsnog in geslaagd om de achtste finales te bereiken. In de herkansing won hij van Mark French, die eerder van Bos had verloren, en van de Rus Denis Dmitriev.

Klederdracht verdwijnt uit straatbeeld

 Nederlandse klederdracht verdwijnt steeds verder uit het straatbeeld. Het aantal Nederlanders in traditionele kledij is de afgelopen vier jaar met bijna een derde afgenomen. Zo'n elfhonderd vrouwen en negen mannen hullen zich er nog dagelijks in, blijkt uit een rondgang van Novum langs de belangrijkste plaatsen waar nog in klederdracht wordt rondgelopen. Spakenburg en Staphorst tellen de meeste mensen in klederdracht. Gemiddeld zijn zij ouder dan 65.

In 2004 waren er volgens een soortgelijke telling nog bijna zeventienhonderd 'kledingdrachtigen': 1652 vrouwen en negentien mannen. Juwelier Minderhoud uit Arnemuiden deed toen een onderzoek naar klederdracht in Nederland. Als juwelier verkoopt hij traditionele sieraden die bij de Zeeuwse dracht horen, waardoor hij geïnteresseerd raakte in de Nederlandse aantallen.

De elfhonderd dragers uit de nieuwe telling vindt Minderhoud nog een ruime schatting. "Zelf zou ik eerder denken aan maximaal duizend dames en enkele heren. Maar ik reken vrouwen zonder muts, zoals je die in Volendam veel ziet, niet mee. Dat is geen klederdracht meer. Ik zou liever zien dat het er meer waren, ik vind het zonde dat de drachten verdwijnen."


Staphorst
Koploper in klederdracht is nog altijd Staphorst. Zeshonderd vrouwen pakken daar nog elke dag hun rok, borstrok en kraplap uit de kast, tegen zes Staphorster mannen. De jongste vrouw is 38, de oudste circa 100. In de winter zijn het er iets meer, omdat sommige vrouwen de dracht minder geschikt vinden voor warm weer, legt een woordvoerder van de Museum Boerderij Staphorst uit.

Goede tweede is Bunschoten-Spakenburg, waar driehonderd vrouwen nog in traditionele dracht verschijnen. Hun aantal daalt echter snel: in 1971 waren het er nog 1364, in 2000 513. Naar schatting overlijden hier jaarlijks dertig klederdrachtfanaten, zegt Spakenburger Hugo de Graaf, die vorig jaar een boek schreef over de verdwijnende klederdracht.

Wielent Harms van de Nederlandse Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Klederdracht onderschrijft de teloorgang van traditionele kledij. "Ook de jongste dame in Staphorst zal het niet tot haar dood volhouden", verwacht hij. "De jongste mutsenmaaksters zijn daar nu rond de 60, misschien zingen ze het nog twintig jaar uit. Die mutsen zijn lastig te maken en als niemand het meer kan, zal de dracht snel verdwijnen." Echt jammer vindt hij dat niet. "Je doet er niets tegen. Ik vind het erger dat er in Nederland geen waardering is voor dit cultureel erfgoed."

In de rest van Nederland gaat het nog om tientallen, uitsluitend oudere vrouwen per plaats, zegt Harms. Enige uitzondering is Urk, met drie mannen in klederdracht. Daar staan 22 dames tegenover. Zij zijn allen boven de 80. In het Noord-Veluwse Oldebroek gaat het volgens Harms om een klein aantal vrouwen, 'waarschijnlijk te tellen op de vingers van één hand'. De klederdracht van Huizen verdween in 2006, toen de laatste draagster overleed.

Niet alleen ouderdom en overlijden zijn oorzaken van het dalende aantal mensen in traditionele kledij: een deel van de dragers gaat alsnog op de zogenoemde burgerdracht over. Ze vinden het praktischer, goedkoper of toch moderner, legt Harms uit. Het Volendams Museum schat dat vandaag de dag nog zo'n vijftig vrouwen in de oorspronkelijke Volendamse dracht rondlopen. "Maar de meesten zitten al in een bejaardentehuis, je ziet er hier nog hoogstens drie op straat", zegt een woordvoerder. In Marken gaat het om minder dan twintig dames.

Zeeuwse meisjes
Folkloreverenigingen in Zeeland moeten diep nadenken over de vraag hoeveel 'Zeeuwse meisjes' er nog te vinden zijn. "Hoeveel? Tien, twintig per plaats? Ze zijn er nog wel hoor, je ziet ze nog steeds, maar vooral in bejaardentehuizen", zegt de secretaris van de dans- en folkloregroep Walacra. Juist in verpleeg- en verzorgingshuizen moeten veel vrouwen alsnog op hoge leeftijd hun dracht afleggen. De kleding, traditioneel zonder knopen en ritsen, is voor het verplegend personeel te ingewikkeld.

De voorzichtige schatting van alle verenigingen is dat het om minder dan honderd Zeeuwse vrouwen gaat. In Middelburg en Westkapelle zijn het er niet meer dan twintig en ook in andere Zeeuwse plaatsen gaat het om een vrouw of tien à twintig. De laatste man in Zeeuwse dracht overleed in 2003. Scheveningen kent nog maximaal twintig vrouwen in traditionele Scheveningse dracht. Ondanks hun afnemende aantal dragen alle Nederlanders hun dracht met plezier. Of het niet lastig is, die rokken, doeken en mutsen? Een Scheveningse vertelt: "Welnee. Enkel als ik een schone muts opdoe, houdt dat wat op bij het aankleden, want die moet ik dan opnieuw inspelden. En ook als ik een nieuwe omslagdoek pak, moet die ingespeld worden. Maar verder kleed ik me 's ochtends net zo snel aan als iedere andere vrouw."

 



Klederdracht: nog een heel gedoe om het aan te krijgen.

Mayer: Jennifer Aniston is geweldig

Jennifer Aniston hoeft niet bang te zijn dat haar kersverse ex John Mayer kwaad over haar spreekt. "Jennifer is de slimste, meest intellectuele vrouw die ik ooit heb ontmoet", vertelt de 30-jarige muzikant aan People. Begin deze week werd duidelijk dat de twee uit elkaar waren.

Leugens noch vreemdgaan liggen volgens Mayer ten grondslag aan de breuk. Toch ging het mis. "Mensen verschillen van elkaar, hebben een andere chemie", licht hij toe. "Ik heb de relatie beëindigd om alleen te kunnen zijn. Ik ga niet haar tijd verspillen als iets niet goed voelt."

De romance tussen Mayer en de negen jaar oudere Aniston begon vier maanden geleden. Recente speculaties over een huwelijk werden deze week gelogenstraft toen het nieuws over hun breuk bekend werd.


Mayer steekt loftrompet over Aniston na breuk  (foto: DAG)

Vrouw ziet politieauto aan voor taxi

Een Groningse vrouw heeft zich vrijdagnacht vergist toen ze in haar woonplaats een taxi wilde instappen. De 32-jarige vrouw betrad doodleuk een politieauto op de Grote Markt terwijl dienstdoende agenten naast de wagen stonden. Omdat ze geen identiteitsbewijs kon tonen en bovendien een mes bij zich had, kreeg de Groningse twee bekeuringen aan haar broek.

De vrouw verklaarde tegen de agenten de politieauto te hebben aangezien voor een taxi. Na verhoor kon ze met de twee bonnen op zak en een ontzegging voor de binnenstad het bureau verlaten, laat de politie vandaag weten.

Zilver voor Vrouwenacht

De Nederlandse vrouwen acht, bestaande uit Femke Dekker, Annemiek de Haan, Nienke Kingma, Roline Repelaer van Driel, Annemarieke van Rumpt, Sarah Siegelaar, Marlies Smulders,Helen Tanger en Ester Workel (stuurvrouw), hebben zojuist zilver veroverd bij het olympisch roeitoernooi.

Nederland, dat een trage start kende maar een zeer sterke eindsprint had, moest alleen de boot van de Verenigde Staten voor laten gaan. De Roemeense vrouwen wonnen brons.

De vrouwenacht won in 2000 in Sydney ook al zilver en in Athene brons.

Waterpolovrouwen naar halve finale

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de halve finales bereikt. Na het nemen van strafworpen versloegen ze de Italiaanse vrouwen, de olympisch kampioen van vier jaar geleden.

De Nederlandse vrouwen waren iets sterker, wat vooral tot uiting kwam in het hogere aantal schoten. Oranje leidde de wedstrijd een groot deel van de partij, maar de Italiaanse vrouwen wisten terug te komen in de slotfase, Met nog vier seconden op het bord kregen de Italianen een strafworp en die wisten ze te benutten.

In de verlenging werd er niet gescoord, waardoor er strafworpen moesten worden genomen. Dankzij doelvrouw Ilse van der Meijden, die de eerste Italiaanse strafworp wist te stoppen, mag Nederland het nu dinsdag in de halve eindstrijd opnemen tegen Hongarije.

Dementieva wint olympische titel

Jelena Dementieva heeft de olympische titel gewonnen in het vrouwenenkelspel. In de finale versloeg ze haar landgenote Dinara Safina met 3-6 7-5 en 6-3.

De eerste set was saai, beide speelsters maakten veel fouten. Zoals wel vaker had Dementieva haar zenuwen slecht onder controle. Haar eerste drie servicegames leverde ze in. Safina liet Dementieva het spel dicteren en bij elke mindere aanvalsbal sloeg ze toe. De eerste set won Safina dan ook met 6-3. Dementieva wist echter in de tweede set terug te komen en een derde set af te dwingen.

In de beslissende set wist Dementieva uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Safina knokte zich terug in de partij. Bij 4-3 in het voordeel van Dementieva doorbrak ze het verzet van Safina. Daarna serveerde ze de partij uit en pakte het olympisch tennisgoud.

De titel in het vrouwendubbel ging naar de zusjes Williams. In de finale versloegen zij het Spaanse koppel Medina Garrigues en Ruano Paszual met 6-2 en 6-0.

Manneken Pis is even Georgiër

In België levende Georgiërs hebben Manneken Pis gisteren in Georgische klederdracht gestoken. Het wereldberoemde plassende bronzen beeld vlakbij de Grote Markt van Brussel werd getooid met een rood-witte broek en overhemd en een Georgische muts.

"Voor ons is de nationale klederdracht erg belangrijk", aldus een Georgiër. "In de dagen van het Russische Rijk was de dracht een uitdaging van het gezag." Manneken Pis gaat doorgaans naakt door het leven, maar wordt wel vaker voor bijzondere gelegenheden even aangekleed.

Mexico wint vuurwerkshow Scheveningen

Mexico is de winnaar van de 29e editie van het vuurwerkfestival in Scheveningen. Dat maakte de organisatie bekend. Nederland eindigde op de vierde plaats. Mexico dankt de overwinning aan het feit dat het land beschikte over "het meest volle vuurwerk en aan het zeer aparte kleurgebruik", stelt organisator Bob de Jong.

Aan het driedaagse festival deden in totaal zes landen mee. Nederland had vorig jaar de beste show en gold als een van de favorieten. Het vuurwerk werd vanaf een ponton voor de kust ontstoken. Op de spectaculaire shows, die zich voor het decor van de Scheveningse pier voltrokken, kwamen volgens de organisatie zo'n 300.000 bezoekers af. Dat waren er 50.000 meer dan vorig jaar.

Dalai lama: martelingen Tibet duren voort

De Dalai lama stelt dat de Chinese autoriteiten niet volgens de olympische geest handelen. In een interview zei de geestelijk leider van Tibet dat er nog veel mensen worden gearresteerd en gemarteld in de autonome regio.

De Dalai lama deed zijn uitspraken in een vraaggesprek met de Franse zender TF1. Hij liet weten dat in Tibet nog altijd mensen zo ernstig worden gemarteld, dat ze er door overlijden. Verder bekritiseerde hij het strenge toezicht van Peking op de informatievoorziening in Tibet. De Dalai lama is op reis in Frankrijk. Hij sprak gisteravond met Ségolène Royal, de socialistische tegenstandster van het staatshoofd Nicolas Sarkozy in de Franse presidentsverkiezingen van 2007.

OS: 1,6 miljoen zagen voetballers verliezen

De voetbalwedstrijd Nederland-Argentinië (1-2) is gistermiddag door ruim 1,6 miljoen belangstellenden bekeken. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het is daarmee het best bekeken programma van gisteren

Op de derde plaats staat de atletiekfinale van de 100 meter bij de mannen. Daar keken ruim 1,3 miljoen liefhebbers naar. Op de tweede plaats staat het NOS Journaal van 18.00 uur. OOk vandaag komt Nederland weer in actie tijdens de Olympische Spelen. Hou Peking2008 in de gaten voor je laatste OS-nieuws.

Jongen (9) tussen 2 auto's bekneld

Gisterenmiddag is in het Oostenrijkse Feldkirchen een negenjarig jongetje bekneld geraakt tussen de auto van zijn moeder en een andere auto. De jongen probeerde de auto van zijn moeder tegen te houden toen deze achteruit rolde.

De jongen had met zijn moeder boodschappen gedaan en hij was alvast in de auto gaan zitten. Zijn moeder stond nog even met een bekende te praten, toen haar wagen ineens achteruit begon te rollen. De jongen bedacht zich niet en sprong uit de auto in een poging deze tegen te houden en een botsing te voorkomen.

Het resultaat laat zich raden: het jongetje hield de auto niet tegen en raakte bekneld tussen de twee voertuigen. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Klagenfurt.

Ellen DeGeneres getrouwd met vriendin

De Amerikaanse actrice en talkshowhost Ellen DeGeneres is gisteren getrouwd met haar vriendin, de Australische actrice Portia de Rossi. Dat meldde het Amerikaanse showbizzblad People op zijn website.

DeGeneres (50) had de huwelijksplannen enkele maanden geleden bekendgemaakt in een aflevering van haar talkshow, nadat het Hooggerechtshof van Californië het verbod op het homohuwelijk in de staat ongrondwettelijk had verklaard. DeGeneres (50) en De Rossi (35) zijn sinds 2004 samen. DeGeneres werd recent uitgeroepen tot de machtigste homoseksueel van Amerika.

Lowlands maakt zich op voor laatste dag

Lowlands gaat zijn laatste dag in. Op het festivalterrein zijn weer allerlei acts te bewonderen. Zo staan onder anderen Danko Jones, Jamie Lidell, MGMT, dEUS, Sigur Rós en The Roots op het programma.

De Britse band Editors sluit het festival af in de grootste tent, de Alpha, maar in andere tenten kunnen bezoekers nog tot in de kleine uurtjes feesten. De campings gaan maandag pas dicht. De festivalgangers die nog een dagje vrij hebben, kunnen nog een nachtje doorbrengen in Biddinghuizen.

Het lijkt er wel op dat Lowlands het op de derde dag niet droog houdt. Er is aanvankelijk in het oosten nog ruimte voor de zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe, meldt het KNMI. Er kunnen zich een paar buien en eventueel zelfs onweer aandienen. De middagtemperatuur is nog steeds wel aangenaam, zo rond de 23 graden.

  (foto: ANP)

'Musharraf krijgt 2 dagen de tijd'

De grootste regeringspartij in Pakistan, PPP, geeft president Musharraf twee dagen de tijd om af te treden. Doet hij dit niet, dan gaat het parlement over tot stemmen als het aan de coalitiepartijen ligt. Musharraf weigert uit eigen beweging te vertrekken.

Pervez Musharraf heeft zich met een aantal zaken uiterst ongeliefd gemaakt bij zijn tegenstanders en delen van de bevolking. Zo is Pakistan sinds het aantreden van Musharraf in 1999 al bondgenoot van de Verenigde Staten. Volgens velen is het geweld, door de strijd tegen het terrorisme, sinds die tijd alleen maar toegenomen.

Een tweede punt van onenigheid heeft te maken met het al dan niet rehabiliteren van een aantal rechters. Musharraf heeft er voor gezorgd dat de rechters uit hun functie zijn gezet; zijn tegenstanders willen echer dat de rechters weer op hun oude positie terugkeren.

Eerder deze week kwam de Pakistaanse krant Daily Times met het bericht dat Musharraf afgelopen donderdag zou aftreden. In ruil daarvoor werd hem beloofd dat er zou worden afgezien van strafvervolging. Het bericht werd door een woordvoerder van de president direct ontkend.

Geen medaille voor lichte vier-zonder

De Nederlandse lichte-vier-zonder-stuurman, met Van der Linden, Godschalk, Snijders en Drewes, is er niet in geslaagd om een medaille te winnen. Nederland eindigde in de finale als laatste.

Denemarken prolongeerde de olympische titel. Polen won het zilver, brons was er voor Canada.

Vier jaar geleden, tijdens de Spelen in Athene, miste de Nederlandse lichte-vier-zonder-stuurman maar net het brons.

Uitslagen dag 9 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 9 tot nu.

Atletiek, vrouwen

Marathon

1. Constantina Tomescu (Roe) 2.26.44
2. Catherine Ndereba (Ken) 2.27.06
3. Zhou Chunxiu (Chi) 2.27.07
4. Zhu Xiaolin (Chi) 2.27.16
5. Martha Komu (Ken) 2.27.23
6. Mara Yamauchi (GB) 2.27.29
7. Irina Timofeyeva (Rus) 2.27.31
8. Lidia Simon (Roe) 2.27.51

Basketbal, vrouwen

Groep A

Australie - Rusland 75-55

Groep B

Spanje - Mali 79-47

Handbal, vrouwen

Groep A
Angola - Kazachstan 24-24

Groep B

Zweden - Brazilie 25-22

Hockey, mannen

Groep A

Zuid-Korea - Belgie 3-1

Groep B

Groot-Brittanie - Canada 1-1

Schietsport, mannen

50 meter KKG

1. Qiu Jian (Chi)
2. Joeri Soechoroekov,Oek
3. Rajmond Debevec (Slo)
4. Matthew Emmons (VS)
5. Thomas Farnik (Oos)
6. Mario Knoegler (Oos)
7. Valerian Sauveplane,Fra
8. Vebjoern Berg (Noo)

Softbal

Taiwan - China 2-1
Japan - Venezuela 5-2

Volleybal, vrouwen

Groep A

Cuba - Venezuela 3-0 (25-20 25-20 25-19)
Polen - Verenigde Staten 2-3 (25-18 21-25 25-19 19-25 13-15)

Groep B

Kazachstan - Algerije 3-1

Beachvolleybal, vrouwen

kwartfinale

Tian Jia/Wang (Chi) - Schwaiger/Schw.(Oos) 21-12,21-12 Walsh/May-Treanor (VS) - Conelly/França (Bra) 21-18,21-15


Waterpolo, vrouwen

Kwartfinale

China - Australie 11-12 (4-4 2-2 2-4 3-2)

Zeilen

Laser

Stand na 6 van 10 races,na aftrek
1. Paul Goodison (GB) 34 pnt
2. Vasilij Zbogar (Slo) 37
3. Julio Alsogaray (Arg) 38
4. Jean Baptiste Bernaz (Fra) 38
5. Rasmus Mygren (Zwe) 38
34.Rutger van Schaardenburg 136

RS

Stand na 7 van 10 races,na aftrek:
1. Tom Ashley (NZl) 25 pnt
2. Julien Bontemps (Fra) 30
3. Shahar Zubari (Isr) 31
4. Nick Dempsey (GB) 33
5. Chan King Yin (HKo) 40
14.Casper Bouman 69

Zeilen, vrouwen

Laser Radial

Stand na 6 van 10 races,na aftrek:
1. Gintare Volungeviciute,Lit 17 pnt
2. Anna Tunnicliffe (VS) 23
3. Jo Aleh (NZl) 24
4. Xu Lijia (Chi) 26
5. Sarah Steyaert (Fra) 37
6. Evi van Acker (Bel) 39

RS

Stand na 7 van 10 races,na aftrek:
1. Yin Jian (Chi) 16 pnt
2. Alessandra Sensini (Ita) 23
3. Jessica Crisp (Aus) 26
4. Marina Alabau (Spa) 28
5. Barbara Kendall (NZl) 32
6. Bryony Shaw (GB) 35

Yngling
Eindstand:
1. Groot-Brittannië 24 pnt
2. Nederland 33
3. Griekenland 48
4. Duitsland 56
5. Australië 57
6. Rusland 58
7. Frankrijk 62
8. Verenigde Staten 63

Zwemmen, mannen

1.500 meter vrije slag

1. Oussama Mellouli (Tun) 14.40,84
2. Grant Hackett (Aus) 14.41,53
3. Ryan Cochrane (Can) 14.42,69
4. Joeri Priloekov (Rus) 14.43,21
5. Larsen Jensen (VS) 14.48,16
6. David Davies (GB) 14.52,11
7. Zhang Lin (Chi) 14.55,20
8. Sun Yang (Chi) 15.05,12

4x100 meter wisselslag

1. Verenigde Staten 3.29,34
2. Australië 3.30,04
3. Japan 3.31,18
4. Rusland 3.31,92
5. Nieuw-Zeeland 3.33,39
6. Groot-Brittannië 3.33,69
7. Zuid-Afrika 3.33,70
8. Italië gediskwalificeerd

Zwemmen, vrouwen

50 meter vrije slag

1. Britta Steffen (Dui) 24,06 OR
2. Dara Torres (VS) 24,07
3. Cate Campbell (Aus) 24,17
4. Libby Trickett (Aus) 24,25
5. Marleen Veldhuis 24,26
6. Kara Lynn Joyce (VS) 24,63
7. Hinkelien Schreuder 24,65
8. Aleksand.Gerasimenia (WRu) 24,77

4x100 meter wisselslag
1. Australië 3.52,69 WR
2. Verenigde Staten 3.53,30
3. China 3.56.11
4, Groot-Brittannië 3.57,50
5. Rusland 3.57,84
6. Japan 3.59.54
7. Canada 4.01,35
8. Zweden gediskwalificeerd

OS: Goud voor roeiers V. Eupen/V.d. Kolk

De Nederlandse lichte dubbeltwee, met Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk, hebben de olympische titel veroverd.

Nederland begon rustig, maar halverwege de race stoomden ze langzaam naar voren. Ze wisten de Finse vrouwen, die lange tijd op kop lagen, maar de tweede plaats te verwijzen. Brons was er voor het Canadese duo Kok/Cameron.

Voor het Nederlandse duo is het de tweede medaille op een Spelen. Vier jaar geleden, tijdens de Spelen in Athene, wonnen ze al brons.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Goud voor Van Eupen/ Van der Kolk

De Nederlandse lichte dubbeltwee, met Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk, heeft de Olympische titel veroverd.

Nederland begon rustig, maar halverwege de race stoomden ze langzaam op naar voren. Ze wisten de Finse vrouwen, die lange tijd op kop lagen, naar de tweede plaats te verwijzen. Brons was er voor het Canadese duo Kok/Cameron.

Voor het Nederlandse duo is het de tweede medaille op een Spelen. Vier jaar geleden, tijdens de Spelen in Athene, wonnen ze al brons.

Zilver voor Nederlands Ynglingtrio

Mandy Mulder, Merel Witteween en Annemieke Bes hebben in de Ynglingklasse naast het goud gegrepen. Het Nederlandse trio was voor de medaillerace al zeker van zilver en hoefde de Britten alleen maar voor te blijven. Die wonnen echter de race en dus het goud.

In een gevecht in de regen en sterke stroming maakte het Britse trio bij het tweede rak het verschil. Oranje kwam op weg naar de derde boei verder achterop te liggen. De Britten maakten geen fout meer en prolongeerden hun titel, Nederland finishte als vierde.

OS: Yngling-zeilsters pakken zilver

De Yngling-zeilsters hebben Nederland vandaag een zilveren medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen waren voorafgaand aan de afsluitende medaillerace al zeker van de tweede plaats. Om Groot-Brittannië van het goud af te houden had het trio voor de Britten moeten eindigen. Nederland finishte echter als vijfde en de Britse boot won de race.

Door de zilveren plak van de zeilsters staat NederIand deze Spelen op een totaal acht medailles. In Beijing werden tot nu toe een gouden, drie zilveren en vier bronzen plakken gewonnen.

Tot de eerste boei hield Nederland nog gelijke tred met de Britten, maar daarna zakten ze weg naar de vijfde plaats. Groot-Brittannië werd bij de derde boei nog wel gepasseerd door de Duitsers, nam de koppositie weer over, en snelde ongenaakbaar naar de winst in de medaillerace. Het trio prolongeerde de olympische titel van Athene.

Het zilver voor het Yngling-team is de eerste Nederlandse zeilmedaille sinds de Spelen van Sydney, toen Margriet Matthijsse ook zilver pakte. Met Lobke Berkhout en Marcelien de Koning is Nederland al verzekerd van een medaille. Ook de broers Sven en Kalle Coster zijn in dezelfde klasse nog kansrijk voor eremetaal. Beide teams komen maandag in de finalerace in de 470-klasse in actie.

'Rusland wil Baltische vloot met kernkoppen'

Rusland denkt erover om voor het eerst sinds de Koude Oorlog weer kernkoppen te plaatsen op schepen van zijn Baltische vloot. Dat hebben militaire bronnen in Moskou laten weten, aldus The Sunday Times.

Het plan zou verband houden met de opgelopen spanningen met de westerse landen over onder meer Georgië en het plaatsen van een raketschild in Polen en Tsjechië door de Verenigde Staten.

Kurt Volker, de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO, zei tegen The Sunday Times dat hij op de hoogte is van de Russische voornemens met de Baltische vloot.

Verder zou het Russische leger niet van plan zijn zich iets aan te trekken van beperkingen die Oekraïne de Russische vloot in de Zwarte Zee wil opleggen. De Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko sprak onlangs zijn steun uit aan zijn Georgische ambtsgenoot Michail Saakasjvili in diens conflict met Rusland over de afvallige regio's Abchazië en Zuid-Ossetië. Joesjtsjenko dreigde onder meer Russische marineschepen die voor de kust van Georgië actief waren, te weren als zij zouden willen terugkeren naar de Russische marinebasis in het Oekraïense Sebastopol.

Meer doden in Mexico door geweld drugscriminelen

Geweld door drugscriminelen heeft in Mexico dit jaar tot dusver 2682 levens geëist. Dat zijn er al meer dan in heel 2007, toen door onder meer afrekeningen tussen drugskartels 2673 mensen de dood vonden.

Dat heeft de Mexicaanse krant El Universal gisteren gemeld op gezag van bronnen bij justitie. Bijna de helft van moorden van dit jaar werden gepleegd in de noordelijke deelstaat Chihuahua die aan de Verenigde Staten grenst. Drugsbendes uit de in Chihuahua gelegen stad Ciudad Juárez zijn in een felle strijd verwikkeld met een berucht kartel in de naburige deelstaat Sinaloa. In Sinaloa zijn dit jaar volgens El Universal al 516 doden gevallen door geweld door drugsbendes.

De Mexicaanse president Felipe Calderón heeft dit jaar tienduizenden extra militairen en politiemensen naar de noordelijke deelstaten gestuurd voor het bestrijden van de drugsbendes. De maatregel heeft tot dusver weinig effect gehad. Geregeld duiken berichten op over politiemensen of militairen die het op een akkoordje met drugscriminelen hebben gegooid.

Doden en duizenden daklozen door storm Fay

Zeker vijf mensen zijn gisteren in de Dominicaanse Republiek en Haïti omgekomen door zware regenval bij het passeren van de tropische storm Fay. Door verwoestingen aan huizen werden in de Dominicaanse Republiek ongeveer 12.000 mensen dakloos.

De autoriteiten in de Dominicaanse Republiek lieten weten dat 2300 huizen zijn verwoest en dat zeventien plaatsen van de buitenwereld zijn afgesloten. Zowel in Haïti als in de Dominicaanse Republiek worden enkele mensen vermist.

Het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum NHC in Florida meldde dat Fay zich vanmorgen om 5.00 uur (Nederlandse tijd) 280 kilometer ten zuidoosten van Camaguey op Cuba bevond. De storm bereikt Cuba in de loop van vandaag. Uit voorzorg hebben de Cubaanse autoriteiten evacuaties gelast uit kustgebieden die onder dreigen te lopen.

OS: Achtste goud voor Phelps

In het olympisch zwembad heeft Michael Phelps zijn achtste gouden medaille behaald deze Spelen. Hij deed dit op de 4 x 100 meter wisselslag. Phelps zwom samen met Aaron Peirsol, Brendan Hansen en Jason Lezak een nieuw wereldrecord. De vier heren finishten in 3:29.34. Australië finishte als tweede, het brons was voor Japan

Met zijn achtste goud op één Olympische Spelen zwemt Phelps Mark Spitz uit de boeken. Hij heeft nu in totaal zestien olympische medailles.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Achtste goud voor Phelps

In het olympisch zwembad heeft Michael Phelps zijn achtste gouden medaille behaald deze Spelen. Hij deed dit op de 4 x 100 meter wisselslag.

Phelps zwom samen met Aaron Peirsol, Brendan Hansen en Jason Lezak een nieuw wereldrecord. De vier heren finishten in 3:29.34. Australië finishte als tweede, het brons was voor Japan

Met zijn achtste goud op één Olympische Spelen zwemt Phelps Mark Spitz uit de boeken. Hij heeft nu in totaal zestien olympische medailles.

OS: Veldhuis vijfde op 50 vrij

Britta Steffen heeft de gouden plak gewonnen tijdens de finale van de 50 meter vrije slag. Onze landgenotes Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder kwamen er niet aan te pas en eindigden op een respectievelijke vijfde en zevende plaats.

Steffen zwom in een tijd van 24,06 naar de winst. Deze tijd was tevens een aanscherping van het Olympisch record. Achter de Duitse zwemster eindigde de 41-jarige Dara Torres als tweede en greep het zilver. De zestienjarige Cate Campbell pakte het brons. Houdster van het wereldrecord, Libby Trickett, eindigde op een vierde plek.

De Nederlandse dames in de finale, Veldhuis en Schreuder, kwamen traag uit de startblokken en konden hun achterstanden op de rest van het veld niet meer goedmaken.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Geen medaille voor Veldhuis en Schreuder

Britta Steffen heeft de gouden plak gewonnen tijdens de finale van de 50 meter vrije slag. Onze landgenotes Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder kwamen er niet aan te pas en eindigden op een respectievelijke vijfde en zevende plaats.

Steffen zwom in een tijd van 24,06 naar de winst. Deze tijd was tevens een aanscherping van het Olympisch record. Achter de Duitse zwemster eindigde de 41-jarige Dara Torres als tweede en greep het zilver. De zestienjarige Cate Campbell pakte het brons. Houdster van het wereldrecord, Libby Trickett, eindigde op een vierde plek.

De Nederlandse dames in de finale, Veldhuis en Schreuder, kwamen traag uit de startblokken en konden hun achterstanden op de rest van het veld niet meer goedmaken.

Star Wars: The Force Unleashed laat zijn beste kant zien

Deze zomer gaat de nieuwste Star Wars-film in première, deze vertelt het verhaal tussen episodes II en III, maar voor gamers is september een veel interessantere maand. Dan lanceert Activision The Force Unleashed, de game die het verhaal vertelt tussen episodes III en IV. Een nieuwe trailer van de game is nu verschenen, welke je hieronder kunt bekijken. In de trailer zie je de donkere kant van het Star Wars universum.

Een uitgebreide preview van de game kun je hier lezen.

Gouden medaille-winnaar bedankt Wii

Momenteel vinden in Peking de Olympische spelen plaats. De Japanse zwemmer Kosuke Kitajima won een gouden medaille voor de honderd meter borstslag voor mannen. Normaal bedanken winnaars altijd hun familie, vrienden en trainers, maar Kitajima bedankte ook de Nintendo Wii. De Wii heeft de Japanner klaargestoomd voor het evenement. Natuurlijk heeft hij geoefend met Mario en Sonic at the Olympic Games.

"Kijk, Mario doet de borstslag, Dus is het een perfecte mentale training om een voorstelling te doen van het werkelijke evenement." aldus Kitajima.

Niet alleen de Japanner heeft gebruik gemaakt van de Wii. Volgens de BBC heeft ook het Britse team in het Olympische dorp een Wii welke regelmatig gebruikt wordt.

OS: Niki Terpstra aangereden

Niki Terpstra moet de kwalificaties voor de ploegenachtervolging laten schieten. Hij heeft een polsblessure opgelopen bij een aanrijding.

Terpstra was op weg naar de baan toen hij werd aangereden door een politieauto. Hij liep hierbij een blessure op, de NOS sprak zelfs van een breuk.

De plaats van Terpstra in het achtervolgingsteam zal worden overgenomen door Jens Mouris. Behalve Mouris zal het team bestaan uit Levi Heimans,Robert Slippens en Wim Stroetinga.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Niki Terpstra aangereden

Niki Terpstra moet de kwalificaties voor de ploegenachtervolging laten schieten. Hij heeft een polsblessure opgelopen bij een aanrijding.

Terpstra was op weg naar de baan toen hij werd aangereden door een politieauto. Hij liep hierbij een blessure op, de NOS sprak zelfs van een breuk.

De plaats van Terpstra in het achtervolgingsteam zal worden overgenomen door Jens Mouris. Behalve Mouris zal het team bestaan uit Levi Heimans,Robert Slippens en Wim Stroetinga.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.