'Scooter ontvoerder Van der Kouwe gevonden'

De politie heeft donderdagavond op Bonaire de scooter gevonden waarmee de 24-jarige Marlies van der Kouwe zou zijn ontvoerd. Dat melden lokale media op de Antillen vrijdag. De scooter zou zijn gevonden in de buurt van het huis van de oma van de verdachte die is opgepakt. Vervolgens zou de tuin van de grootmoeder zijn doorzocht.

Marlies van der Kouwe, verdween in de nacht van zaterdag op zondag na een feest in Karel's Bar, terwijl ze naar huis fietste. Ooggetuigen zagen hoe de apothekersassistente van haar fiets werd getrokken en op een scooter of motor werd meegenomen. Zij waarschuwden de politie.

Maandagochtend werd de verdwijning serieus genoeg gevonden om de recherche in te schakelen. Pas maandagmiddag werd groot alarm geslagen en begon een grootschalig onderzoek. Hieraan werken zestig mensen. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Forensisch Instituut van de recherche op Curaçao helpen mee met het onderzoek, evenals de lokale Kustwacht en rangers van de natuurorganisatie Stinapa op Bonaire.