Swaffelaar definitief van school gestuurd

De leerling van het Rotterdamse EuroCollege die tijdens een studiereis naar India de wereldberoemde Taj Mahal heeft geswaffeld, kan op zoek naar een andere opleiding. Meldden we gisteren nog dat de meerderjarige swaffelaar geschorst was, nu heeft de school besloten hem voorgoed weg te sturen.

De naar verluidt Reeuwijkse scholier Peter T. vond het tijdens een studiereis naar India geinig om zijn piemel uit zijn broek te halen en neukbewegingen tegen het mausoleum te maken. Medescholieren maakten daarvan een filmpje dat op internet verscheen. Doordat weblog VKmag het oppikte, werd de daad van de jongen al snel bekend onder het mom van 'eerste man ter wereld die de Taj Mahal swaffelt'.

In eerste instantie werd de jongeman geschorst op voorwaarde dat hij het filmpje van internet zou halen. Maar gistermiddag besloot de directie van het Eurocollege hem voorgoed te toegang te ontzeggen.

In een verklaring stelt de directie dat het gedrag onacceptabel is en alle regels van fatsoen tart. ''Respect jegens medemensen en andere culturen zijn juist belangrijke thema's in het onderwijsprogramma. Deze wandaad overschrijdt alle grenzen van respect en is volgens de school dan ook niet goed te praten. De school distantieert zich volledig van de handelwijze van de student.''

De directie bood naar eigen zeggen gistermiddag haar excuses aan de ambassadeur van India aan, voor het gedrag van hun leerling. Verder zal de school de studenten en de ouders informeren over deze gebeurtenis. Ook laat het EuroCollege onderzoeken of er juridische stappen kunnen worden ondernomen tegen de betrokken leerling, vanwege het beschadigen van de reputatie van de hogeschool.

Het EuroCollege is één van de oudste particuliere scholen van Nederland en gespecialiseerd in hotel- en evenementenopleidingen.

 

Submitter:  Bron: Eurocollege / FOK!