Rybakina en Svitolina makkelijk naar kwartfinales Wimbledon

De kwartfinales van het vrouwenenkelspeltoernooi op Wimbledon zijn dit jaar bijzonder internationaal: voor het eerst sinds 2013 komen de acht kwartfinalisten uit acht verschillende landen, een natuurlijk niet zo belangrijk edoch wel geinig detail.

Elena Rybakina, de winnares van twee jaar geleden, is als nummer vier van de plaatsingslijst de hoogst geplaatste speelsters die nog in het toernooi zat en dat blijft ook zo: de Kazachse zag Anna Kalinskaya (17) uit Rusland in de tweede set geblesseerd opgeven.

Rybakina mag nu aantreden tegen de als 21e geplaatste Oekraïnse Elina Svitolina, die het bepaald niet moeilijk had met Xin Wang: de Chinese moest er met 6-2, 6-1 aan geloven tegen Svitolina, die in 2019 en vorig jaar al in de halve finales stond in Londen.

Voormalig Roland Garros-kampioene Jelena Ostapenko (13) uit Letland won met 6-2, 6-3 van de Kazachse Yuliya Putintseva en mag het nu opnemen tegen Barbora Krejcikova (31). De Tsjechische had ook aan twee sets genoeg om de als elfde geplaatste Amerikaanse Danielle Collins te verrassen: 7-5, 6-3.