O'Ward en Palou vechten om IndyCar-zege Mid-Ohio, Van Kalmthout onzichtbaar

Op het circuit van Mid-Ohio is zondagavond de negende race van het seizoen in de IndyCar Series verreden, waarmee het jaar nu dan echt over de helft is. Het leverde een mooie strijd op tussen twee coureurs, die tot in de laatste ronde knokten om de overwinning.

Alex Palou vertrok vanaf poleposition en had Pato O'Ward naast zich op de eerste rij. De verrassende David Malukas volgde op rij twee, naast Colton Herta en voor Marcus Armstrong, Marcus Ericsson, Scott McLaughlin, Alexander Rossi, Christian Rasmussen en Christian Lundgaard - Rinus van Kalmthout moest het doen met een twintigste startplek.

De start werd vertraagd doordat Scott Dixon stil kwam te vallen, maar nadat zijn auto was opgeruimd konden we dan echt beginnen met de typische, amateuristische rollende start, waarbij het veld zich zoals vrijwel altijd niet normaal op wist te lijnen. Palou kende vervolgens een uitstekende openingsfase en sloeg een mooi gaatje naar O'Ward, die op zijn beurt vrij ver weg reed van Malukas, Herta en McLaughlin.

Van de toppers waren O'Ward en Malukas - bij wie de stop erg lang duurde - de eersten die nieuwe banden kwamen halen, Palou volgde een ronde later en kwam ook voor zachte banden binnen. McLaughlin kwam iets later binnen en wipte zo over Herta naar de derde plek, achter Palou en O'Ward - Malukas viel ver terug.

Ruim 25 ronden voor het einde was het O'Ward die van kort achter leider Palou naar binnen kwam voor een vers setje harde banden, Palou kwam een ronde later ook binnen. Hij kwam nét niet lekker weg uit de pitstraat en daardoor kon O'Ward hem voorbij en de virtuele leiding overnemen. McLaughlin kwam iets later nieuwe banden halen en daarmee had O'Ward dan ook echt de leiding in handen, voor Palou en McLaughlin.

Palou kwam wel op dreef en wist het gaatje naar O'Ward helemaal te dichten, drie ronden voor het einde zat hij praktisch onder de achtervleugel. Een echte aanval wist hij echter niet meer te plaatsen en dus pakte O'Ward weer eens een overwinning, voor Palou en McLaughlin. Van Kalmthout kwam uiteindelijk als negentiende over de meet.