Gauff onderuit op Wimbledon, historische kwartfinale voor Nieuw-Zeelandse Sun

Tennisster Coco Gauff is op Wimbledon uitgeschakeld in de achtste finales. De als tweede geplaatste Amerikaanse sneuvelde zondag tegen haar landgenote Emma Navarro, die met 6-4, 6-3 te sterk was en zich zo voor het eerst in haar carrière plaatste voor de laatste acht op een Grand Slam-toernooi.

Roland Garros-sensatie Jasmine Paolini, als zevende geplaatst, liet zien dat haar optreden in Parijs geen uitschieter was. In de achtste finales speelde de Italiaanse een fraaie wedstrijd tegen Madison Keys (12), maar in set drie ging het fout voor de Amerikaanse: bij een 5-2 voorsprong zorgde een ongelukkig getimede challenge uiteindelijk voor een breakkans voor Paolini, waarbij Keys haar been verdraaide. Ze speelde door, maar op 5-5 moest ze toch echt opgeven.

Geschiedenis werd er geschreven door Lulu Sun: de qualifier won met 6-2, 5-7, 6-2 van thuisheldin Emma Raducanu en plaatste zich als eerste Nieuw-Zeelandse tennisster in het moderne tijdperk, inmiddels alweer zo'n driekwart eeuw, voor de kwartfinales op een Grand Slam-toernooi.

Sun mag het in de kwartfinales opnemen tegen Donna Vekic uit Kroatië, die het voor het eerst zo ver schopte op Wimbledon. Dat deed ze door af te rekenen met de Spaanse Paula Badosa: 6-2, 1-6, 6-4.