Pieterse wint met overmacht wereldbeker mountainbike

Puck Pieterse heeft met groots machtsvertoon de laatste wereldbeker voor de Olympische Spelen gewonnen. De Nederlandse won met meer dan tweeënhalve minuut op de Zuid-Afrikaanse Candice Lill. Anne Terpstra werd verdienstelijk vijfde.

De wereldbeker in het Franse Les Gets was de laatste voor de Olympische Spelen. Pauline Ferrand-Prévot, de grootste uitdager van Puck Pieterse, ontbrak in Frankrijk aan de start en dus was de Nederlandse de grote favoriete voor de winst in Les Gets. In de openingsronde reed Pieterse direct weg bij de rest en na de eerste ronde was het verschil al een halve minuut op de nummer twee Kate Courtney, die gedurende wedstrijd steeds meer naar achteren zakte.

Pieterse kon wel haar tempo vasthouden en de Nederlandse reed onbedreigd naar haar eerste wereldbekerzege dit seizoen. Ze won met 2.37 voorsprong op Candice Lill. Alessandra Keller kwam op meer dan drie minuten als derde over de finish en de Zwitserse is met nog één wereldbekerwedstrijd te gaan nog leider in de wereldbekerstand.

Results powered by FirstCycling.com