Uruguay schakelt BraziliŽ uit met penalties, Colombia stoomt door naar halve finales Copa America

In de Verenigde Staten zijn zaterdagavond de derde en vierde kwartfinales van de Copa America gespeeld. De ene wedstrijd kende goals, maar geen spanning, de andere kende juist wel spanning, maar geen goals.

Colombia nam het in Glendale op tegen Panama en dat werd eigenlijk nooit spannend. Al na acht minuten opende Jhon Cordoba de score voor de Colombianen, zeven minuten later legde James Rodriguez succesvol aan vanaf de penaltystip. Dankzij Luis Diaz stond het nog voor rust al 3-0 en in de tweede helft tekenden Richard Rios en Miguel Borja (penalty) voor de 5-0 eindstand.

In Paradise, bij Las Vegas, was het een stuk spannender, hoewel Uruguay en Brazilië allebei niet veel wisten te creeëren. Twintig minuten voor tijd kreeg Nahitan Nandez een verdiende rode kaart na een tackle op de enkel van Rodrygo, maar met een man meer kon Brazilië het ook niet afmaken. Penalties waren nodig en nadat Eder Militão met een misser begon en ook Douglas Luiz niet scoorde hield doelman Alisson Brazilië met een redding in de wedstrijd, maar Manuel Ugarte maakte het af: Uruguay staat in de halve finales.

Dinsdagavond spelen Argentinië en Canada de eerste halve finale in East Rutherford, in Charlotte nemen Uruguay en Colombia het een dag later tegen elkaar op.