Dominante Moto2-zege Aldeguer in Duitsland, Nederlanders buiten de punten.

Op de Sachsenring is zondag de Grand Prix van Duitsland in de Moto2 verreden. Dat werd uiteindelijk niet de spannendste race ooit wat de overwinning betreft, maar daarachter was het zeker wel lang bloedstollend spannend.

Polesitter Celestino Vietti, Jake Dixon en Fermin Aldeguer vertrokken vanaf de eerste rij, voor Senna Agius, Manuel Gonzalez, Tony Arbolino, Ai Ogura, Diogo Moreira en Marcos Ramirez. Bo Bendsneyder stond op de vijftiende plek, dertien posities voor Zonta van den Goorbergh.

Vietti begon uitstekend en pakte de leiding, Dixon en Arbolino volgden. Aldeguer kwam zich ook goed melden en na tien ronden was er nog steeds niemand in geslaagd echt weg te rijden. Met de slotfase in zicht was Aldeguer de eerste die er wel in slaagde een gaatje te slaan, de door Vietti en Dixon aangevoerde groep moest benen maken om in de buurt te blijven.

Aldeguer kwam niet in gevaar en reed naar een overtuigende zege, terwijl achter hem nog hevig werd gevochten. Daar werd de strijd om plek twee gewonnen door Dixon, voor Ogura en Moreira, die eindelijk weer zijn kwaliteit eens liet zien. Bendsneyder lag er al snel af, Van den Goorbergh finishte ook niet.