F2-hoofdrace vol gevechten in Silverstone, Verschoor buiten de punten

Ook de jongelingen in de Formule 2 hebben zondag hun hoofdrace afgewerkt op het circuit van Silverstone. Dat werd een vermakelijke race, waarin ook om de podiumplekken tot in de slotfase geknokt moest worden.

Op poleposition stond Isack Hadjar, die Victor Martins naast zich had - een geheel Franse eerste rij dus. Dennis Hauger en Franco Colapinto volgden, voor Oliver Bearman, Gabriel Bortoleto, Jak Crawford, Kush Maini, Zane Maloney en Kimi Antonelli, die zaterdag nog zo imponeerde - Richard Verschoor moest het doen vanaf plek dertien.

Hadjar kende een moeizame start en werd verschilt door Martins en Bearman, die juist fantastisch vertrok. Antonelli kwam in het gedrang stil te staan, waardoor de safety car de baan op kwam. Dat duurde niet al te lang en met Martins, Bearman, Hadjar en Crawford voorop kon het groen weer gezwaaid worden - Verschoor was ondertussen sterk opgeklommen naar plek zeven.

In het middenveld ging het fout tussen Paul Aron en Joshua Dürksen, waarbij Dürksen het grind in ging: safety car. Ook dit was vrij snel opgelost en met Martins, Bearman en Hadjar voorop konden we door, Verschoor kwam vanaf de zevende plek gelijk binnen voor zijn verplichte pitstop.

Bearman kwam niet veel later zijn stop maken, gevolgd door Hadjar, die er voorbij ging na een trage stop van de Brit. Martins en Crawford kwamen een rondje later binnen, Hadjar kwam tussen hen in terecht. Het duurde niet lang voor Hadjar een eerste serieuze aanval plaatste op de virtuele leiding van Martins, zonder succes.

Tien ronden voor het einde opende Hadjar de aanval op Martins opnieuw en dit keer moest Martins ver buiten de baan om er niet tegenaan te rijden. Door het getouwtrek kreeg Hadjar ineens bezoek van Crawford, die zo in een paar bochten tijd opschoof naar de virtuele leiding - dat duurde niet lang, want Crawford kreeg gelijk daarna vijf seconden tijdstraf voor een unsafe release bij zijn pitstop.

Crawford finishte als eerste, maar zakte naar de derde plek door zijn tijdstraf. Zo was de winst voor Hadjar, die daarmee ook de leiding in het kampioenschap ruimschoots over wist te nemen van Aron, terwijl Maloney een meer dan uitstekende race bekroonde met een tweede plek - Verschoor kwam er niet aan te pas en moest het doen met plek dertien.