Moto3-coureur Veijer vanaf pole onderuit in Grand Prix van Duitsland

Op de Sachsenring is zondagochtend de Grand Prix van Duitsland in de Moto3 verreden. Dat had een Nederlands feestje kunnen worden, maar al vrij snel was duidelijk dat dat er toch niet in zou zitten.

Niemand minder dan Collin Veijer vertrok vanaf poleposition en had David Alonso en Luca Lunetta naast zich op de eerste startrij. Op rij twee stonden Adrian Fernandez, Jose Antonio Rueda en David Muñoz, voor Scott Ogden, Taiyo Furusato en Tatsuki Suzuki. Veijer begon wel prima, maar al snel was het klaar: in ronde twee schoof de Nederlander onderuit.

Na Veijer's val wist niemand echt weg te rijden, we hadden een grote kopgroep aangevoerd door Alonso, Fernandez, Rueda en Furusato. Twaalf coureurs reden zich in de tweede helft van de race een beetje los van de rest, vier ronden voor het einde viel Lunetta uit die groep, die beetje bij beetje uit begon te dunnen.

Alonso, Rueda, Ivan Ortola, Furusato, Angel Piqueras, Fernandez en Daniel Holgado waren met twee ronden te gaan nog over, maar door Rueda kon een streep: hij ging in bocht één hard onderuit. Alonso greep de touwtjes in handen en die gaf hij niet meer weg: de Spanjaard pakte de winst, Furusato reed naar een fraaie tweede plek, Ortola completeerde het podium.