Lindblad pakt F3-sprintzege in Silverstone, eerste Peruviaanse podium ooit

Met de nodige vertraging is op het circuit van Silverstone de sprintrace in de Formule 3 verreden. Die zou zaterdagochtend worden gehouden, maar wegens de regenval ging dat niet door en werd het verplaatst naar de vroege avond, toen het droog was.

Noel Leon mocht vanaf poleposition vertrekken, naast Arvid Lindblad en voor Matias Zagazeta en Callum Voisin. Op rij drie vonden we Christian Mansell en Charlie Wurz, voor Laurens van Hoepen, Nikola Tsolov, Leonardo Fornaroli en Luke Browning, de snelste man in de kwalificatie en daarmee goed voor de pole op zondag.

Met een uiterst sterke start pakte Lindblad de leiding, voor Leon, Zagazeta, Mansell en Voisin, die zijn plek niet veel later terug wist te pakken van Mansell. Na een paar ronden kwam de safety car de baan op: Max Esterson en Oliver Goethe waren gezamenlijk gecrashed en vooral Goethe ging vrij stevig de banden in, maar beide coureurs waren in orde.

Kort na de herstart werd kampioenschapsleider Browning getorpedeerd door Tim Tramnitz, wat voor Browning het einde betekende van zijn kans op punten. Een schuiver van Alex Dunne en Wurz in het middenveld zorgde voor een virtual safety car, die met ruim vier ronden te rijden weer werd opgeheven.

Lindblad reed ondertussen ver weg van de rest en reed naar een overtuigende zege. Leon pakte de tweede plek en Zagazeta werd de eerste Peruviaanse podiumklant ooit in de Formule 3 - Van Hoepen finishte als tiende.