Engeland verslaat Zwitserland na penalty's en wacht mogelijk het Nederlands elftal

Engeland heeft zich ten koste van Zwitserland geplaatst voor de halve finales van het EK voetbal. Na 90 en 120 minuten stond het 1-1 en moest een strafschopserie de beslissing brengen. Die strafschoppen nam de Engelse voetbalploeg net iets beter dan de Zwitsers en staat in de halve finale, waarin het mogelijk tegen het Nederlands elftal speelt, dat hun kwartfinale later op de avond speelt tegen Turkije

Engeland en Zwitserland speelden een vreselijke wedstrijd tegen elkaar. In de eerste helft waren er geen kansen te noteren en stond het na 45 minuten nog 0-0. De tweede helft was niet veel beter, maar werd er toch gescoord. Met nog een kwartier te gaan kwamen de Zwitsers op voorsprong via Breel Embolo, die van dichtbij een voorzet vanaf rechts kon binnenwerken.

Engeland had tot dan toe nog geen schot op het Zwitserse doel gelost, maar kwam wel snel langszij. Vijf minuten na de openingstreffer via Bukayo Saka, die vanaf links met zijn rechtervoet raak trapte. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en ook in de verlengingen niet, waardoor een strafschoppenserie de beslissing moest brengen.

In die strafschoppenserie nam Engeland die beter dan Zwitserland. Manuel Akanji miste de eerste penalty voor Zwitserland, waarna Engeland geen fout maakte vanaf de elf meter en in de halve finale staat. Daarin wacht mogelijk het Nederlands elftal, dat vanavond in actie komt tegen Turkije.