Moto3-pole Veijer, Martin domineert MotoGP-sprint

Op de Duitse Sachsenring wordt dit weekeinde de Grand Prix van Duitsland voor de motoren verreden. Zaterdag stonden de kwalificaties in de diverse klasses op het programma en werd in de MotoGP ook de sprint weer verreden - zondag volgt de reguliere Grand Prix.

Jorge Martin had de poleposition te pakken en stond naast de verrassend snelle Aprilia's van Miguel Oliveira en Raul Fernandez. Francesco Bagnaia, Alex Marquez en Franco Morbidelli namen de tweede rij in beslag, voor Maverick Viñales, Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini, Pedro Acosta, Brad Binder en Marco Bezzecchi.

Bagnaia kende een topstart en pakte de leiding, voor Martin, Oliveira en Fernandez. Martin opende snel een succesvolle aanval op Bagnaia, die ook ineens Oliveira binnendoor zag komen. Martin reed ondertussen ronde na ronde wat verder weg en snelde naar een dominante zege, Oliveira pakte een uitstekende tweede plek en Bagnaia completeerde het podium, voor Bastianini, Morbidelli, Marc Marquez en Viñales.

Moto3
Collin Veijer reed een bijzonder sterke kwalificatie en reed zich in de slotfase zelfs naar de poleposition. David Alonso en Luca Lunetta zullen hem zondag vanaf 11.00 uur vergezellen op de eerste startrij, voor Adrian Fernandez, Jose Antonio Rueda, David Muñoz, Scott Ogden, Taiyo Furusato en Tatsuki Suzuki.

Moto2
Bo Bendsneyder kende een meer dan uitstekende vrijdag, maar zaterdag ging het wat minder lekker, hoewel zijn vijftiende startplek voor zondag nog altijd prima is - Zonta van den Goorbergh moet het om 12.15 uur doen vanaf de 28e plek. Poleposition was voor Celestino Vietti, die met Jake Dixon en Fermin Aldeguer op de eerste startrij staat. Senna Agius, Manuel Gonzalez en Tony Arbolino vertrekken vanaf rij twee, voor Ai Ogura, Diogo Moreira en Marcos Ramirez.