Tweede ritzege Girmay deze Tour

Biniam Girmay heeft de achtste etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na 183,4 kilometer, van Semur-en-Auxois naar Colombey-les-deux-Églises, was de renner van Intermarché-Wanty de rapste in de massasprint. Het was zijn tweede ritzege deze Tour. Girmay was ook de snelste in de derde etappe. Tadej Pogacar behoudt het geel.

Zonder oud-wereldkampioen Mads Pedersen, die te veel last heeft van van de gevolgen van zijn valpartij in de vijfde etappe, begonnen de renners aan de achtste etappe. Het trio Bissegger, Powless en Abrahamsen slaagde erin om een gaatje te slaan en kreeg ook de ruimte van het peloton. Na een col van de vierde categorie ging Abrahamsen er alleen vandoor. Bisegger en Powless lieten zich terugzakken en vervolgens was het de Fransman Jegat die uit het peloton wegreed. Het peloton reed op bijna drie minuten van Abrahamsen. Jegat probeerde wel om bij Abrahamsen te komen maar hij werd weer gegrepen door het peloton.

Abrahamsen, de drager van de bergtrui, kreeg een maximale voorsprong van boven de zes minuten. Op 66 kilometer van de streep vond er een valpartij in het peloton plaats met als belangrijkste slachtoffer Warren Barguil. De Fransman bleef even aan de kant staan maar vervolgde uiteindelijk toch weer zijn weg. Inmiddels was de voorsprong van Abrahamsen teruggelopen tot onder de drie minuten. Het tempo in het peloton was inmiddels hoog, hierdoor moesten er renners achterin afhaken. Op 15 kilometer van de streep werd Abrahamsen eindelijk ingerekend door het peloton.

De sprintersploegen hadden zich intussen vooraan het peloton genesteld. In de eindsprint was het Girmay die de Belg Philipsen en diens landgenoot De Lie te snel af was. Marijn van der Berg was met plek vijf de beste Nederlander.

Results powered by FirstCycling.com