Formule 2-regenrace op Silverstone levert eerste zege op voor toptalent

Op een nat circuit van Silverstone is zaterdag de sprintrace in de Formule 2 afgewerkt. Dat werd een natte bedoening en duurde ook wat langer dan gebruikelijk, doordat men ook nog even terug de pitstraat in moest na een rode vlag.

Op poleposition stond Kimi Antonelli, met Zane Maloney naast hem. Kush Maini en Jak Crawford stonden op rij twee, voor Gabriel Bortoleto, Oliver Bearman, Franco Colapinto, Dennis Hauger, Victor Martins en Isack Hadjar - Richard Verschoor vertrok vanaf de dertiende plek, waarbij de start op regenbanden en achter de safety car plaats vond.

Bortoleto opende al vroeg de aanval op Crawford, met succes, terwijl het na amper een ronde racen al flink harder begon te regenen. De wedstrijdleiding keek het nog even aan, maar in ronde vier was het mooi geweest: de rode vlag werd gezwaaid en dat was bepaald niet moeilijk te begrijpen.

Na een onderbreking kwam het veld achter de safety car terug de baan op en het duurde niet lang voor het groen weer gezwaaid werd, met Antonelli, Maloney, Maini en Bortoleto voorop. Na een paar ronden ging het fout voor kampioenschapsleider Paul Aron, die een bocht niet goed uit kwam en vervolgens een beuk van achteren kreeg van Marti, die zijn ophanging aan gort reed - ook Aron's titelconcurrent Hadjar stond ineens stil en was klaar.

Met een handvol ronden te gaan werd Martins vanaf de vijfde plaats in de rondte getikt door Zak O'Sullivan. Voorin was er maar één de beste: Antonelli reed de hele boel op een hoop en pakte in een nat Silverstone zijn eerste Formule 2-zege. Maloney werd eenzaam tweede, Bortoleto won het hevige duel met teamgenoot Maini om de derde plek, door er in de laatste bocht voorbij te gaan - Verschoor reed een onzichtbare race en finishte als elfde.

Update
Bortoleto heeft vijf seconden tijdstraf gekregen voor zijn inhaalactie op Maini, die zo de derde plek weer in handen heeft.