Rojer en Koolhof dubbelen naar tweede ronde Wimbledon, Schuurs en Rus klaar

Met flink wat vertraging door de regenval zijn in Londen ook de dubbelspeltoernooien op Wimbledon begonnen - die in het vrouwen- en mannendubbel althans, de gemengde dubbels nog niet. Voor Nederland ging dat nog niet heel lekker, hoewel er bij de mannen wel wat succesjes waren.

Mannendubbels
Voor twee Nederlandse duo's eindigde het toernooi in ronde één, te beginnen met Sander Arends en Robin Haase. Zij gingen met 5-7, 4-6 al gelijk onderuit tegen Rohan Bopanna uit India en de Australiër Matthew Ebden, die wel als tweede zijn geplaatst. Tallon Griekspoor en Bart Stevens verloren met 4-6, 3-6 van landgenoot Matwé Middelkoop en de Fransman Fabrice Martin.

Middelkoop en Martin zijn ook al begonnen aan hun tweederondepartij, maar die moest vrijdag door de regen stil worden gelegd: ze staan daar met 4-6, 3-3 achter.

Sem Verbeek en de Monegask Romain Arneodo openden met een 2-6, 6-2, 7-5 zege op het Ecuadoriaanse-Kazachse duo Gonzalo Escobar/Aleksandr Nedovyesov en zijn ook al begonnen aan hun partij in de tweede ronde. Dat loopt niet zo soepel: set één werd met 4-6 verloren en in set twee staat het 4-5 voor de Nicaraguaan Marcelo Arevalo en de Kroaat Mate Pavic, waarna de wedstrijd gestaakt moest worden.

Twee andere Nederlanders staan in de tweede ronde en zijn daar nog niet begonnen. Jean-Julien Rojer speelt met de Brit Lloyd Glasspool en opende met een 6-0, 6-3 zege op de Argentijn Guido Andreozzi en diens Mexicaanse kompaan Miguel Angel Reyes-Varela. Wesley Koolhof, vorig jaar met de Brit Neal Skupski de winnaar op Wimbledon, en de Kroaat Nikola Mektic wonnen met 6-2, 6-1 van de Argentijnen Federico Coria en Mariano Navone.

Vrouwendubbels
Bij de vrouwen deden er twee Nederlandse speelsters mee, maar die liggen er beiden al uit. Demi Schuurs was met de Braziliaanse Luisa Stefani als zesde geplaatst, maar verloor met 4-6, 0-6 van Tereza Mihalikova uit Slowakije en de Britse Olivia Nicholls. Arantxa Rus en de Duitse Tatjana Maria gingen met 2-6, 4-6 onderuit tegen Cristina Bucsa uit Spanje en de Japanse Nao Hibino.