Sinner stoomt door op Wimbledon, ook Alcaraz in achtste finales

Tennisser Jannik Sinner heeft zich zonder grote problemen geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. De Italiaanse nummer één van de wereld kende weinig moeite met Miomir Kecmanovic uit Servië, die hij met 6-1, 6-4, 6-2 aan de kant schoof.

De als derde geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz had het beduidend moeilijker met Frances Tiafoe (29). De Amerikaan weerde zich dapper, maar na bijna vier uur zegevierde Alcaraz dan toch gewoon: 5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (2), 6-2.

De Bulgaar Grigor Dimitrov (10) won met 6-3, 6-4, 6-3 van de Franse veteraan Gaël Monfils, terwijl de Amerikaan Tommy Paul (12) met 6-3, 6-4, 6-2 te sterk was voor Alexander Bublik uit Kazachstan (23).

Vier van de acht geplande derderondepartijen konden afgewerkt worden, de andere vier liepen wegens de regenval in Londen vertraging op en moesten gestaakt worden. Vooral Ugo Humbert kan rap klaar zijn: de Fransman (16) staat met 2-1 in sets voor tegen de Amerikaan Brandon Nakashima en voert de tiebreak in set vier met 2-1 aan.

Zaterdag zullen de vier onderbroken wedstrijden in principe af worden gemaakt, alsmede ook de overige acht derderondewedstrijden.