Frankrijk neemt strafschoppen beter en staat in halve finale EK voetbal

Frankrijk heeft zich ten koste van Portugal voor de halve finales van het EK geplaatst. In Hamburg werd er tussen de beide landen niet gescoord, waarna Frankrijk de strafschoppenserie net wat beter nam dan Portugal.

Frankrijk en Portugal maakten er in de eerste helft geen spektakel van. Er waren amper kansen te noteren en dus stond het na 45 minuten nog 0-0 tussen beide landen. De tweede helft bracht meer spektakel. Portugal was via Bruno Fernandes gevaarlijk en snel daarna kreeg ook Vitinha een nog betere kans, maar beide keren bracht Franse keeper Mike Maignan redding.

Frankrijk speelde opnieuw niet goed, maar na de twee kansen voor Portugal was opeens Randal Kolo Muani dicht bij de openingstreffer. De Franse aanvaller zag zijn bal net langs gaan en ook Eduardo Camavinga kreeg een goede kans.

Maar geen doelpunten en het werd verlengingen. In de extra tijd was Portugal de meest gevaarlijke ploeg, maar gescoord werd er niet en moesten de strafschoppenserie de beslissing brengen en daarin faalde Frankrijk niet. Alle vijf de penalty's werden binnengeschoten, terwijl bij Portugal Joao Felix zijn strafschop miste. Daardoor speelt Frankrijk in de halve finales tegen Spanje, dat eerder op de avond won van thuisland Duitsland.