Evenepoel snelt naar tijdritwinst in de Tour de France, Pogacar behoudt geel

Remco Evenepoel heeft zijn eerste zege in de Tour de France binnen. De 24-jarige Belg van Soudal Quick-Step was in de individuele tijdrit over 25,3 kilometer de snelste. Evenepoel, wereldkampioen tijdrijden, was twaalf seconden sneller dan geletruidrager Tadej Pogacar.

Victor Campenaerts had lang de beste tijd op het parkoers tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin. Op het parcours over 25,3 kilometer had de Belg zijn tijdrit goed ingedeeld en was aan de finish net wat sneller dan Kévin Vauquelin, Ben Healy en Stefan Küng. Maar tegen de klassementsrenners moest Campenaerts het toch afleggen.

Primoz Roglic was de eerste die onder de tijd van Campenarts ging. De Sloveen was aan de finish een twintigtal seconden sneller dan de Belg. Lang kon Roglic niet van zijn toptijd genieten. De Sloveen was wel wat sneller dan zijn voormalige teamgenoot Jonas Vingegaard, maar Remco Evenepoel dook ruimschoots onder de tijd van Roglic.

Evenepoel, wereldkampioen tijdrijden, was bij alle tussentijden de snelste en dook maar liefst 34 seconden onder de tijd van Roglic, waarbij de Belg in de laatste paar kilometer nog te maken kreeg met schakelproblemen. Pogacar kon als enige Evenepoel nog van zijn eerste ritzege afhouden, maar de geletruidrager kwam twaalf seconden te kort om de tijd van Evenepoel te verbeteren. Pogacar blijft wel leider in het algemeen klassement, daarin heeft de Sloveen een voorsprong van 33 seconden op Evenepoel. Vingegaard volgt op al 1.15 minuut van Pogacar.

Results powered by FirstCycling.com