Groenewegen pakt ritzege Tour in Dijon

Dylan Groenewegen heeft de zesde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na een vlakke rit over 163,5 kilometer koersen van Mâcon naar Dijon was de Nederlandse sprinter de snelste in de massasprint. Tadej Pogacar behield het geel.

Er probeerden renners weg te rijden vanuit het peloton. Abrahamsen en Zingle wisten een gaatje te slaan maar de voorsprong was niet meer dan een minuut en ze lieten zich al gauw weer terugzakken. Op zo'n 79 kilometer voor de meet brak het peloton. Verantwoordelijk was het beulswerk van Visma en de waaiers die ontstonden. De favorieten waren echter wel bij de les. Een paar kilometer later was het peloton weer compleet.

In de rest van de etappes bleef het peloton samen en het was duidelijk dat het op een massasprint zou uitdraaien. Zeven kilometer voor de meet ging Marijn van den Berg onderuit. Hij kon wel door en werd opgewacht door vier ploeggenoten. De sprintertreintjes zaten inmiddels aan kop van het peloton. In de eindsprint leek het te gaan om de Lie, van Aert en Philipsen die gebracht werd door Van der Poel. Echter Groenewegen kwam als een duveltje uit een doosje en ging nipt voor Philipsen over de meet.

Results powered by FirstCycling.com