Oliver Bearman vanaf 2025 in F1 en tekent meerjarig contract bij Haas F1

Ferrari-junior Oliver Bearman heeft zich verzekerd van een fulltime zitje in de Formule 1. De Formule 2-coureur zal vanaf 2025 het Haas-stoeltje van Nico Hulkenberg overnemen die na dit jaar zal vertrekken naar het team van Stake F1.

De 19-jarige maakte indruk in Formule 1-wereld toen hij op het laatste moment inviel voor de onwel geworden Carlos Sainz bij Ferrari in Saoedi-Arabië. De Brit scoorde punten bij zijn debuut met een prachtige rit naar de zevende plaats.

Oliver Bearman: "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoeveel dit voor me betekent. Het maakt me enorm trots om hardop te kunnen zeggen dat ik Formule 1-coureur word voor het Haas F1 Team."

"Om een van de weinige mensen te zijn die mogen doen waar ze als kind al van droomden, is echt ongelofelijk. Aan Gene Haas, Ayao Komatsu en iedereen bij Haas, bedankt dat jullie in me geloven en dat jullie me vertrouwen om jullie team te vertegenwoordigen."

"Ik heb echt genoten van de samenwerking met iedereen sinds de eerste keer dat we elkaar ontmoetten in Mexico en ik kan niet wachten om van dit moment met hen te genieten en hopelijk nog veel meer in de toekomst."