Tour: Etappe 6 - Nog een keer sprinten

De vijfde etappe van de Tour de France leverde historie op. Tussen 2008 en 2013 sprintte Mark Cavendish van de ene naar de andere etappezege, in 2016 kwamen er in één klap nog vier bij en vijf jaar later uit het niks nog eens. Zo stond hij al drie jaar op 34 etappezeges, net als Eddy Merckx, maar nu is hij De Kannibaal voorbij: na drie jaar was daar overwinning nummer 35, op zijn 39e.

Een zeer fraaie zege van Cavendish dus en het zou zomaar eens niet de laatste kunnen zijn. De heren beginnen vandaag in Mâcon, waar al bijna gelijk een klimmetje van de vierde categorie volgt: anderhalve kilometer aan zes procent, prima voor een ontspanningspoging. Vervolgens is het vrijwel de hele dag grotendeels vlak en zo zet het peloton 163 kilometer lang koers richting Dijon, waar normaliter gesprint gaat worden.

Voor een meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we gewoon weer door naar het FOK!forum, hier om precies te zijn. Nuttig om te weten is verder dat deze op papier gezapige etappe iets voor twee uur begint, rond half zes wordt men aan de finish verwacht en tegen die tijd inschakelen zou ruim voldoende moeten zijn.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)