Tour: Etappe 5 - De sprinters mogen weer

De vierde etappe van de Tour de France werd de eerste echte zegetocht voor Tadej Pogacar, die in de afdaling van de Galibier toesloeg en de gele trui weer terug heeft. Vandaag hoeft hij daar weinig mee te doen, want in principe gaan we gewoon naar een massasprint kijken.

De heren stappen rond 13.20 uur op in Saint-Jean-de-Maurienne en krijgen vervolgens een etappe van 177 kilometer voorgeschoteld. Na een kilometer of zeventig moet er wat geklommen worden, hoewel er voor de ongeveer twintig heuvelachtige kilometers alleen aan het eind een puntje klaar ligt.

Na de tussensprint, zo'n 55 kilometer voor de finish, volgt er nog een grotendeels vlak deel, alvorens we nog een klim van de vierde categorie krijgen: de Côte de Lhuis, drie kilometer aan bijna vijf procent, met de top op zo'n 35 kilometer van de meet. Vervolgens is het grotendeels vlak en dan wordt er gesprint in Saint-Vulbas.

Even voor half zes wordt het peloton aan de finish verwacht, in principe dus met een sprint, maar door het klimmetje misschien wel met een wat uitgedund peloton. Voor een meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we uiteraard door naar het FOK!forum.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)