Turkije tegenstander Nederland na zege op Oostenrijk

Turkije is de tegenstander van het Nederlands Elftal komende zaterdag in de kwartfinale van het Europees kampioenschap. De Turken wonnen vanavond met 2-1 van Oostenrijk.

De Turken kenden een droomstart en kwamen na iets meer dan een minuut al op voorsprong. Oostenrijk kreeg de bal niet weg in hun strafschopgebied waarna Demiral raak schoot toen de bal voor zijn voeten kwam. Oostenrijk liet zich niet van de wijs brengen en een paar minuten later was Baumgartner dicht bij de gelijkmaker. Demiral liet nu zien ook verdedigend van waarde te zijn door de bal van de doellijn te halen.

Daarna golfde het spel op en neer in een hoog tempo maar echt grote kansen waren schaars. Turkije werd nog gevaarlijk uit een counter en Baumgartner kreeg nog een kans, maar Turkije kon met een voorsprong gaan rusten. In de tweede helft was het vooral Oostenrijk dat aanvankelijk de dienst uitmaakte. Arnautovic, Laimer en Posch slaagden er echter niet in te scoren.

Na een uur spelen leek de wedstrijd beslist toen Demiral uit een hoekschop de 2-0 binnenkopte. Oostenrijk gaf echter niet op en scoorde even later de aansluitingstreffer toen Gregoritsch uit een hoekschop helemaal vrijstaand kon binnentikken. De Oostenrijkers bleven jagen op de gelijkmaker en waren in de allerlaatste minuut nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Günok wist met een fraaie redding op een kopbal van Baumgartner zijn ploeg naar de kwartfinale te loodsen.