Nederlands elftal bereikt kwartfinales EK na overtuigende zege tegen RoemeniŽ

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van het EK in Duitsland. Oranje won eenvoudig van Roemenië met 3-0 en speelt in de kwartfinale tegen Oostenrijk of Turkije.

Het Nederlands elftal moest het na een teleurstellende groepsfase in de achtste finales opnemen tegen Roemenië, dat verrassend in hun groep groepswinnaar was geworden. Nederland begon nog matig aan het duel tegen de Roemenen, maar na een kwartier kwam het beter in de wedstrijd. Na twintig minuten zorgde Cody Gakpo voor de openingstreffer. De linksbuiten van Oranje schoot met zijn rechtervoet hard raak in de korte hoek.

Na de openingstreffer kwam Roemenië er niet aan te pas, terwijl Nederland steeds makkelijk aan voetballen toekwam, maar slordig was in de afwerking. In de tweede helft was Oranje ook duidelijk beter dan Roemenië en kreeg de nodige kansen, maar pas zeven minuten voor tijd maakte het Nederlands elftal het af. Gakpo zette goed door op de achterlijn, waarna Donyell Malen eenvoudig de 2-0 binnenschoot. In de extra tijd van het duel maakte Malen na een goede actie nog zijn tweede van de avond en schoot de 3-0 binnen.