Griekspoor en Van de Zandschulp naar volgende ronde Wimbledon

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Op het derde grandslamtoernooi won Griekspoor in drie sets van Daniel Elahi Galan, terwijl Van de Zandschulp won van Liam Broady.

Tallon Griekspoor moest het in de eerste ronde eigenlijk opnemen tegen Pablo Carreño Busta. De Spanjaard trok zich echter op het laatste moment terug, waarna de Colombiaanse lucky loser Elahi Galan de tegenstander was van Griekspoor. Halverwege de eerste set moest Griekspoor zich laten behandelen aan een blessure, maar de als 27ste geplaatste Nederlander kon zijn wedstrijd vervolgen en won de eerste set na een tiebreak.

Ook in set twee en drie werd Griekspoor behandeld aan een blessure, maar kon door blijven gaan en had zowel in set twee en drie genoeg aan één break en won de wedstrijd met 7-6 (3), 6-3 en 6-4.

Ook Botic van de Zandschulp wist zich te plaatsten voor de tweede ronde op Wimbledon. De 28-jarige tennisser die al enige tijd uit vorm is en is afgezakt richting plaats honderd op de wereldranglijst, won overtuigend de eerste set tegen Liam Broady. De tweede set ging vervolgens naar de Britse tennisser

Van de Zandschulp herstelde zich weer in de derde set en halverwege de set brak hij de service, waarna de Nederlander bij 5-3 op zijn eigen service de set binnenhaalde. Ook in de vierde set was de Nederlander sterker dan zijn Britse tegenstander en won vervolgens de set met 6-2, waardoor Van de Zandschulp voor het eerst sinds augustus 2023 weer eens een wedstrijd op grandslamniveau wist te winnen.