Girmay pakt sprintzege in Tour, Carapaz geel

De Eritreeër Biniam Girmay heeft de derde etappe in de Tour de France gewonnen. De renner van Intermache, die zijn eerste ritzege in de Tour pakt, was na 230 kilometer koersen van Piacenza naar Turijn de rapste in de massasprint. Omdat Richard Carapaz voor Tadej Pogacar over de finish kwam, pakt die eerste de gele trui.

Het peloton bleef lang bij elkaar. De Noren Jonas Abrahamsen en Johannes Kulset probeerden het wel en kregen ruimte. Ze leken echter geen zin te hebben om de hele dag vooruit te rijden en lieten zich terugzakken. De uren die volgden waren saai te noemen en het tempo was ook niet hoog.

Op zo'n 65 kilometer voor de streep besloot de Fransman Grellier uit het peloton te ontsnappen. Het peloton liet hem voorlopig gaan maar zijn maximale voorsprong was niet meer dan 50 tellen. 35 kilometer duurde zijn ontsnapping waarna hij weer werd opgeslokt.

De sprintersploegen waren zich ondertussen aan het klaarmaken voor een bijna onvermijdelijke massasprint en zetten zich aan kop van het peloton. Met nog acht kilometer voor de boeg reed Van der Poel, een belangrijk onderdeel van de sprinttrein van Jasper Philipsen, lek en kon zijn ploegmaat niet helpen. Op 2,5 kilometer van de meet vond er in het peloton een grote valpartij plaats. Hierdoor was er maar een kleine groep die ging sprinten om de dagzege. Het was vervolgens Girmay die de rapste was.

Results powered by FirstCycling.com