Spanje rekent op EK voetbal eenvoudig af met GeorgiŽ

Spanje heeft zoals verwacht makkelijk de kwartfinales op het EK voetbal in Duitsland bereikt. In de achtste finales kwam het Spaans voetbalelftal nog wel met 0-1 achter tegen Georgië, maar het won uiteindelijk met 4-1.

Spanje had in de groepsfase het meeste indruk gemaakt en begon ook tegen Georgië goed aan de wedstrijd en kreeg direct verschillende kansen om de scoren te openen, maar stuitte steeds op de Georgische-doelman Giorgi Mamardashvili. Georgië kwam er moeilijk aan te pas, maar na een counter kwam het wel op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Robin Le Normand.

Na de openingstreffer lag er opeens veel ruimte op het middenveld en kwam Georgië er af en toe gevaarlijk uit, maar was slordig in de laatste pass. Vlak voor rust kwam Spanje dankzij Rodri op 1-1.

Na rust was Spanje heer en meester en zorgde snel voor de 2-1. Na een fraaie voorzet van Lamine Yamal kopte Fabián Ruiz raak. Na de voorsprong was er geen houden meer aan voor Georgië en liepen de Spaanse voetballers uit naar een 4-1 overwinning dankzij goals van Nico Williams en Dani Olmo.

In de kwartfinales wacht thuisland Duitsland, die zaterdag wisten te winnen van Denemarken.