Frijns pakt Formule E-podium in heerlijke race Portland

Op de Portland International Raceway wordt dit weekeinde het voorlaatste weekeinde van het Formule E-seizoen verreden. Zaterdagavond stond de eerste race op het programma, zondagavond volgt om 23.00 uur Nederlandse tijd nog de tweede race, alvorens men naar Londen trekt voor het slotweekeinde.

Mitch Evans zette zijn Jaguar op poleposition en had de McLaren van Jake Hughes naast zich staan. Robin Frijns en Antonio Felix da Costa vertrokken vanaf de tweede rij, voor Dan Ticktum, Edoardo Mortara, Nico Müller, Pascal Wehrlein, Jake Dennis en kampioenschapsleider Nick Cassidy - Nyck de Vries moest na een straf vanaf de twintigste plek beginnen.

Hughes kende een sterke openingsronde op het uiterst brede circuit en pakte de leiding, voor Evans, Frijns, Wehrlein en de zeer sterk vertrokken Norman Nato en Dennis. De eerste Attack Modes werden al snel gepakt, onder meer door Nato, die in rap tempo naar de leiding was gereden. Het veld zat echter wel zo dicht bij elkaar, dat de posities vrijwel elke bocht weer wisselden.

Zo kwam ook Frijns even naar de leiding, maar het bleef alle kanten op gaan: Cassidy, Da Costa, Mortara, Müller, allemaal reden ze even op kop. Met de slotfase echt in zicht pakte Cassidy de leiding, voor teamgenoot Evans, maar dat ging fout: Cassidy spinde het gras in met nog iets meer dan één ronde te rijden.

Evans rolde zo als eerste over de meet, maar een tijdstraf van vijf seconden voor het veroorzaken van een eerdere aanvaring wierp hem terug naar plek acht. Da Costa erfde zo de overwinning, Frijns werd na een uitstekende race tweede en Jean-Eric Vergne completeerde het podium - De Vries eindigde uiteindelijk met een twaalfde plek.