Engeland ontsnapt dankzij omhaal Bellingham aan vroege uitschakeling EK voetbal

Engeland heeft de achtste finales ternauwernood overleefd. Een omhaal van Jude Bellingham in de een-na-laatste minuut van de blessuretijd zorgde voor verlengingen, waarna de Engelse ploeg snel op voorsprong kwam en uiteindelijk met 2-1 won van Slowakije.

Engeland werd in de poulefase groepswinnaar, maar kon daarin niet overtuigen en moest het in de achtste finales opnemen tegen Slowakije, die zich als een van de beste nummers drie had geplaatst voor de volgende ronde.

Engeland was favoriet, maar kwam opnieuw niet goed voor de dag. Engeland kon weinig kansen creëren en Slowakije was de gevaarlijkste ploeg. Na 25 minuten kwam Slowakije ook op voorsprong dankzij Ivan Schranz.

Engeland moest in de achtervolging en na de 1-0 hadden de Engelse voetballers moeite, al dachten ze net na rust de gelijkmaker te maken, maar deden dat vanuit buitenspelpositie. Daarna was er nog een goede kopkans van Harry Kane, alleen kopte hij net naast. Slowakije leek op weg naar een stunt, maar in de voorlaatste minuut van de extra tijd werd het alsnog 1-1. Dankzij een omhaal van Jude Bellingham werd het verlengen en daarin kwam Engeland direct op voorsprong. Een afgeslagen corner werd weer terug ingebracht en kwam gelukkig op het hoofd van aanvoerder Kane, die raak kopte. Slowakije probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet meer tot scoren, waardoor Engeland in de kwartfinale tegen Zwitserland speelt.