Recordzege Djokovic op ATP Finals

Novak Djokovic heeft voor de zevende keer de ATP Finals gewonnen. De Serviër versloeg in de finale de Italiaan Jannik Sinner in twee sets, 6-3 en 6-3.

In de groepsfase was Sinner na een thriller nog de beste (7-5, 6-7 en 7-6) maar nu was Djokovic duidelijk de sterkste. De achtste game van de tweede set was nog wel een flink gevecht, maar toen de nummer één van de wereld deze won en op 5-3 kwam was de wedstrijd eigenlijk beslist. Toen Sinner daarna op matchpoint tegen een dubbele fout sloeg was de titel definief voor Djokovic.

"Ik ben heel blij dat mijn kinderen erbij zijn op dit mooie moment. Ik heb altijd de ambitie gehad om door te gaan tot het moment dat zij ook kunnen waarderen wat ik doe. Het is heel mooi om mijn vreugde nu met ze te kunnen delen”, zei Djokovic.

Met zijn zevende zege verbreekt Djokovic het record van Roger Federer, die het toernooi zes keer won. Pete Sampras en Ivan Lendl wonnen vijf keer. Rafael Nadal wist het traditionele toernooi aan het einde van het jaar nooit te winnen.