Iserbyt te sterk voor Van der Haar in wereldbekerveldrit Troyes

Eli Iserbyt heeft de wereldbekercross in Troyes gewonnen. In Frankrijk was de 26-jarige Belg te sterk voor Lars van der Haar, die daarmee ook de leiding overneemt in het algemeen klassement van de Nederlander.

Ryan Kamp had de kopstart in Troyes. De jonge Nederlander dook als in het veld in en werd gevolgd door Gerben Kuypers, Niels Vandeputte, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar. Eli Iserbyt had zijn start gemist mede door een lekke band en kwam pas als vijftiende door.

Na de openingsronde reed er een kopgroep van zeven met daarbij vier renners van Baloise Trek Lions. Lars van der Haar, een van de kopmannen van die ploeg, zag zijn kans en versnelde en de Nederlander had direct een kleine voorsprong te pakken van tien seconden. Kuypers probeerde het gat klein te houden, maar de Belg kreeg het gat niet dicht. Ondertussen was Iserbyt komen aansluiten in de achtervolgende groep en de Belg zette direct door in de achtervolging. Hij reed in een ruk naar Kuypers toe en liet daarna zijn landgenoot ook direct achter.

Halverwege de cross zou Iserbyt komen aansluiten bij en probeerde Van der Haar direct onder druk te zetten, maar daar had de Nederlander nog een antwoord op. Bij een tweede aanval moest Van der Haar wel een gaatje laten op Iserbyt en bij het ingaan van de slotronde had Iserbyt acht seconden voorsprong, die gaf hij niet meer weg en won in Frankrijk voor Iserbyt. In de achtergrond reed Joris Nieuwenhuis naar een knappe derde plaats.

In het algemeen klassement neemt Iserbyt de leiding over van Van der Haar. Na vier wedstrijden in de wereldbeker heeft de 26-jarige Belg één pun