Aldeguer pakt derde Moto2-zege op rij, Nederlanders buiten de punten

In de Moto2 is zondagmiddag de Grand Prix van Qatar afgewerkt. Op het Lusail International Circuit was het eerste deel van de race ook wat de leiding betreft vermakelijk, daarna ging het vooral om de posities achter de eerste plek, maar daar was het zeker een leuke strijd.

Poleposition was verrassend voor Joe Roberts, met Celestino Vietti en Aron Canet naast zich op rij één. Fermin Aldeguer, Sam Lowes en Jake Dixon vormden rij twee, voor kersvers wereldkampioen Pedro Acosta, Marcos Ramirez en Manuel Gonzalez. Zonta van den Goorbergh vertrok vanaf plek veertien, Bo Bendsneyder moest het doen vanaf de 25e plek.

Robert pakte in de openingsfase netjes de leiding, Canet, Vietti, Dixon en Gonzalez volgden. Na een paar ronden hadden Canet, Roberts, Dixon en Gonzalez een klein gaatje te pakken naar de achtervolgers, aangevoerd door Tony Arbolino. De kopgroep kon niet echt wegrijden en onder meer Aldeguer en Arbolino sloten weer aan, net als Ai Ogura.

Halverwege de race nam Aldeguer de leiding over en begon hij voorzichtig een gaatje te slaan naar Canet, Dixon en Gonzalez, die op hun beurt weer een groep met onder meer Alonso Lopez, Ogura en Somkiat Chantra op achterstand zetten. Richting de slotfase haakte Dixon af bij de andere twee, die het niet voor elkaar kregen om bij Aldeguer in de buurt te blijven.

Aldeguer werd geen moment bedreigd en reed naar zijn derde opeenvolgende Moto2-zege, gelijk een open sollicitatie naar een MotoGP-plekje voor volgend jaar. Er werd wel stevig geknokt om plek twee en die ging uiteindelijk naar Gonzalez, millimeters voor Canet - Ogura pakte Dixon nog in de strijd om plek vier. Van den Goorbergh finishte als negentiende, Bendsneyder als 22e.