Ferrari bovenaan in Vegas na dramatische start en losse putdeksel

In Las Vegas is donderdagavond lokale tijd, vanaf 05.30 uur vrijdagochtend in Nederland, de eerste vrije training voor de nieuwste Grand Prix op de Formule 1-kalender verreden. Dat was althans de bedoeling, maar we kwamen niet verder dan een handvol minuten.

Op onder meer The Strip lag er nog totaal geen grip, maar dat was uiteraard wel de verwachting en zou zeker wel gaan verbeteren. Charles Leclerc was met een rondje in de 1:44 minuten de eerste die een ietwat serieuze poging wist te noteren, maar kort daarna was het al klaar.

Carlos Sainz stond met zijn Ferrari midden op de baan en de rode vlag werd gezwaaid. Niet eens heel veel later kwam het bericht dat de sessie überhaupt niet meer verder zou gaan: een putdeksel zat los, dat was dan ook de reden dat Sainz met schade aan de onderkant stil stond, en de boel moest opgelost gaan worden.

Overigens kon het Amerikaanse team van Haas wel even scoren: Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen hadden de tweede en derde tijd staan, dat er 2,5 en 3,3 seconden verschil was met Leclerc mocht de pret uiteraard niet drukken. Max Verstappen stond op 3,4 seconden op plek vier, voor wat het waard was.

Update 23.18 uur
In de tweede training werd met veel uitstel dan eindelijk gereden, ware het niet dat het inmiddels half drie 's nachts was in Vegas. De tijden gingen uiteraard flink naar beneden, want er kwam beetje bij beetje meer grip op de baan, en uiteindelijk waren de Ferrari's het snelst: Charles Leclerc bovenaan en Carlos Sainz op een halve seconde op plek twee, vlak voor de Aston Martin van Fernando Alonso. Sergio Perez reed een keurige vierde tijd, voor Valtteri Bottas en Max Verstappen.

De volledige uitslag van de tweede training is hier te vinden. Zaterdagochtend staat om 05.30 uur Nederlandse tijd de derde training gepland, om 09.00 uur volgt dan de kwalificatie.