Pc-versie Starfield krijgt volgende week langverwachte DLSS-ondersteuning

Bethesda heeft bekendgemaakt dat ze eindelijk een aantal veelgevraagde graphics features gaan toevoegen aan Starfield, de recente grote titel van de Elder Scrolls-ontwikkelaar. De features, waaronder DLSS-ondersteuning, zullen aanvankelijk verschijnen als Steam bèta voordat het een algemene release krijgt.

Al voor de lancering van Starfield klaagden gamers over het ontbreken van Nvidia's DLSS support, waarbij een samenwerking tussen AMD en Bethesda werd aangewezen als mogelijke reden. Een week voor de release van Starfield beloofde Bethesda in een toekomstige update wel met de broodnodige ondersteuning te komen, een belofte die nu dus daadwerkelijk lijkt te worden ingelost.

Destijds gaf de ontwikkelstudio ook aan om te komen andere verbeteringen, zoals native ondersteuning voor 32:9 aspect ratio. Tot op heden moesten mensen met een dergelijke monitor, zoals ondergetekende, online zoeken naar fixes om toch de volledige beeldruimte te kunnen benutten in Starfield. Verder is er een FOV-slider onderweg, komt er een HDR-kalibratiemenu en meer instelmogelijkheden voor brightness en contrast.

Starfield verscheen op 6 september van dit jaar. De FOK!Review kun je hier teruglezen.