Rugbyers Frankrijk en Nieuw-Zeeland naar kwartfinales WK

In Frankrijk is de eerste van vier groepen afgerond tijdens het wereldkampioenschap rugby. In groep A stonden nog twee wedstrijden op het programma, van de vijf landen was het al uitgeschakelde Namibië na vier wedstrijden klaar.

Nieuw-Zeeland - Uruguay
Het was de eerste ontmoeting ooit tussen de twee landen, maar zoals verwacht werd het geen moment echt spannend. Het duurde weliswaar even voor de boel op gang kwam, maar nadat Damian McKenzie na twintig minuten de score opende was er geen houden meer aan voor Uruguay. McKenzie scoorde uiteindelijk twee tries, net als Will Jordan, terwijl Leicester Fainga'anuku er drie liet noteren. Richie Mo'unga, Cam Roigard, Fletcher Newell en Tamaiti Williams scoorden ook een try, negen van de elf conversies gingen raak en dat zorgde voor een 73-0 zege.

Frankrijk - Italië
Frankrijk was nog niet helemaal zeker van een plek in de kwartfinales, maar Italië ging daar niet voor in de weg liggen, zo bleek. Damian Penaud had binnen twee minuten al een try op de borden staan, Louis Bielle-Biarrey en Thomas Ramos scoorden binnen twintig minuten ook. Via nog eens Penaud, Matthieu Jalibert, Peato Mauvaka en twee keer Yoram Moefana - plus een rijtje penalties en conversies - liepen de Fransen ver weg. Manuel Zuliani redde de eer met een try voor Italië, maar de Fransen wonnen met 60-7 en staan net als Nieuw-Zeeland in de kwartfinales.