Van Gerwen mist twee negendarters en verliest in World Grand Prix

De kwartfinales van de World Grand Prix, een van de grote majors in het darts, worden vrijdagavond gespeeld, maar we kijken snel nog even terug hoe we daar gekomen zijn. Woensdag- en donderdagavond stonden de achtste finales op het programma, met nog één Nederlander.

Gary Anderson opende sterk tegen Andrew Gilding, die zich vervolgens herpakte. De wedstrijd golfde heen en weer en in een ietwat matig duel was Gilding met 3-2 in sets de beste. Stephen Bunting speelde vervolgens tegen Martin Schindler en startte sterk, maar de kleine Duitser kwam steeds beter in zijn spel en won in vijf sets alsnog.

De Welshman Gerwyn Price, zoals altijd een van de favorieten, had het niet heel makkelijk met Krzysztof Ratajski, maar de Pool kwam drie keer op rij tekort in de vijfde leg en dus won Price 'gewoon' met 3-0. Dat waren ook de cijfers voor een indrukwekkende Michael Smith, die de Noord-Ier Brendan Dolan met welgeteld twee legs naar huis stuurde.

Ook bij Luke Humphries en Luke Woodhouse was in elke set een beslissende leg nodig, maar Humphries won die allemaal en dus werd het 3-0. Ryan Searle begon vervolgens erg sterk tegen Peter Wright, maar de ervaren Schot draaide het om en met onder meer een paar bijzonder indrukwekkende finishes maakte hij het met 3-1 af.

Michael van Gerwen nam het op tegen Chris Dobey en gooide bij vlagen fantastisch. Zo had de Nederlander twee grote kansen op een negendarter, maar beide keren ging het fout op de afsluitende bulls eye. Dobey hield ondertussen keurig stand en sloopte de sloopkogel in de beslissende set: 3-2. Joe Cullen won tot slot van Ross Smith, die er drie keer een beslissende leg uit haalde, maar met 3-1 verloor.